Ellipsemaskin Test 2021

ellipsemaskin test best
ellipsemaskin test best

Ellipsemaskin test 2021! Stadig flere fatter interesse for den velkjente ellipsemaskinen, som også går under navnet crosstrainer. Dette er en treningsmaskin som allerede har vært i markedet i noen år. Du finner som regel en ellipsemaskin i et treningssenter, men i de senere årene har den derimot blitt et populært inventar i private hjem.

Dette er en treningsmaskin som passer perfekt for deg som ønsker tilgang til en effektiv kondisjonstrening. Det er ikke nødvendig å gå utendørs på kjølige vinterdager for å trene. I stedet kan du trene innendørs med høy intensitet. I vår Ellipsemaskin test 2021 har vi testet fem ulike modeller som utkonkurrerer de fleste andre ellipsemaskiner i dagens marked.

Ellipsemaskin vurdering:

  • Motstandsnivåer – I vår Ellipsemaskin test har vi vurdert motstandsnivåer som en av de viktigste egenskapene. Når du bruker treningsapparatet kan du vanligvis justere ønsket motstand. Du kan derfor selv bestemme hvor hard treningsøkt du ønsker.

  • Programmer – En ellipsemaskin byr gjerne på flere effektive programmer. Forhåndsinnstilte programmer gjør det enklere for deg å trene effektivt. Du kan velge blant flere belastningskurver som gir deg den utfordringen som du ønsker.

  • Type motstand – Motstanden kan stilles inn ved bruk av forhåndsinnstilte programmer. Den kan også stilles inn manuelt. En ellipsemaskin kan fungere ved bruk av en motstand som er elektronisk og magnetisk. Motstanden kan justeres manuelt eller elektronisk.
     
  • Trådløs pulsmottager – I vår Ellipsemaskin test 2021 har vi også vurdert hvorvidt det tilbys en trådløs pulsmottaker. De fleste  ellipsemaskiner har pulssensorer på håndtakene. Denne sensoren fungerer ved bruk a en pulsmottaker som er plassert i konsollen.

  • Type – En ellipsemaskin har gjerne en skjerm som viser informasjon i forbindelse med treningsaktiviteten din. Dette kan være en LCD skjerm eller et display som fungerer som en treningscomputer. Her skal du kunne se informasjon som puls, distanse, programmer og tid.
Rangert 1-5 plass i vår ellipsemaskin test:

 

 

 

 

 

medalje 1

Abilica Premium FC BT - Ellipsemaskin test

medalje 3

Gemini E200 BT - Ellipsemaskin test

medalje 2

Elliptical Trainer E3000 - Ellipsemaskin test

medalje 4

Crosstrainer M5i Strider - Ellipsemaskin test

medalje 4

Crosstrainer inCondi – Ellipsemaskin test

1. Abilica Premium FC BT - Ellipsemaskin

Ellipsemaskin best i test

terninkast 6 fitnesstrening
Abilica ellipsemaskin test
Motstandsnivåer: 32 stk
100%
Programmer: 12 stk
90%
Svinghjulsvekt: 9 kg
90%
Type motstand: Elektromagnetisk
100%
Støtte for pulsbelte: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo treing

Kr 18 999,-

Abilica Premium FC TB  ellipsemaskin leverer topp resultater på alle testene våres og er derfor kåret til best i test 2021! Denne vurderingen er foretatt på grunnlag av antall motstandsnivåer, programmer og design. For å effektivisere treningen kan du også benytte deg av Bluetooth. Du får derfor tilgang til mange funksjonelle funksjoner, som gjør treningen både mer effektiv og morsom. Dette er en komplett ellipsemaskin som får terningkast 6. 

Motstandsnivåer: Dette er en stødig ellipsemaskin som fungerer jevnt og effektivt. Den har totalt 32 ulike motstandsnivåer. Innstillingen kan enkelt justeres i forhold til treningsnivået, som du ønsker å ligge på. Ved bruk av appen iConsole+ kan du benytte Google Maps for å lage din egen treningsrute. Motstanden justerer seg deretter automatisk etter terrenget.

Programmer: Her får du en ellipsemaskin med 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Dette er programmer som innebærer løyper og pulsstyrte programmer. Ved å bruke et av disse programmene får du mer ut av treningsrunden. Både motstand og hastighet kan justeres i forhold til dine mål. Motstanden kan også stilles inn manuelt.

Svinghjulsvekt: Svinghjulet fungerer jevnt og stabilt når du bruker ellipsemaskinen. Et stødig svinghjul har mye å si for totalopplevelsen. Når du bruker crosstraineren i høy hastighet fremstår den som stødig. Abilica Premium FC BT lager heller ikke mye lyd når den er i bruk. Du kan derfor trene effektivt uten ubehageligheter.

Type motstand: Abilica Premium FC BT fungerer ved hjelp av elektromagnetisk motstand. En elektromagnetisk motstand virker uten at det brukes løse deler. Det tar derfor lengre tid før det oppstår slitasjeskader på delene. Du regulerer motstanden selv både før og under treningen. Du kan også regulere motstanden når du bruker et av de mange treningsprogrammene.

Trådløs pulsmottaker: Når du trener ved bruk av denne ellipsemaskin modellen kan du benytte deg av et eksternt pulsbelte. Du kan også benytte deg av pulsmåleren som du finner på håndtakene. Pulsen vises deretter på skjermen. Dette gjør det enkelt å tilpasse treningen til ditt nivå. Dette er derfor en egenskap som du vil få mye bruk for.

Type: Dette er en ellipsemaskin som leveres med en oversiktlig LCD skjerm. Ved bruk av en app med navnet iConsole+ får du tilgang til flere funksjoner. Du kan også benytte StreetView i Google Maps når du trener. På denne måten får du en mer realistisk treningsopplevelse. Resultatene dine kan du dele i sosiale medier.

2. Elliptical Trainer 3000 - Ellipsemaskin

Ellipsemaskin test

terninkast 6 fitnesstrening
E3000 ellipsemaskin test
Motstandsnivåer: 15 stk
80%
Programmer: 14 stk
90%
Svinghjulsvekt: 16 kg
90%
Type motstand: Elektromagnetisk
100%
Trådløs pulsmottaker: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logogo ellipsemaskin

Kr 13 999,-

Vi har rangert Elliptical Trainer Ellypsis E3000  som nummer to i vår Ellipsemaskin test 2021. Her får du en ellipsemaskin med totalt 15 motiverende treningsprogrammer. Den er skånsom mot leddene når du bruker pedalene og ved bruk av Elliptical Trainer Ellypsis aktiviserer du alle muskelgrupper samtidig. Den leverer svært godt i vår ellipsemaskin test og her får du utrolig mye for pengene. Vi har derfor valgt å gi den terningkast 5. 

Motstandsnivåer: Dette er en ellipsemaskin som har totalt 15 motstandsnivåer. Du stiller inn motstanden ved bruk av skjermen. Deretter kan du jobbe for å oppnå den intensiteten som du ønsker. Motstandsnivået kan tilpasses de ulike programmene som er tilgjengelig. Dette er derfor en god treningspartner for deg som liker å trene hjemme.

Programmer: Når du trener ved bruk av Ellypsis E3000 kan du velge blant 14 ulike programmer. Av disse programmene kan du benytte deg av to pulsprogrammer. Her får du 5 forhåndsinnstilte programmer, 7 fitness-programmer og 2 HRC-programmer.Du har også muligheten til å lage din egen treningsplan, noe vi likte svært godt . Det er også mulig å registrere to ulike treningsprofiler. Dette gjøres ved bruk av innstillingen på skjermen.

Svinghjulsvekt: Her får du en ellipsemaskin med et svinghjul på totalt 16 kg. Dette gjør at crosstraineren er stabil og jevn når den brukes. Den rister ikke om du bruker den i et høyt tempo. Du oppnår raskt den motstanden som er nødvendig for at du skal oppnå en effektiv trening. Svinghjulet lager ikke lyd når det er i bruk, noe man setter pris på når man trener.

Type motstand: Dette er en ellipsemaskin som fungerer ved bruk av et magnetisk bremsesystem. Du vil derfor merke at svinghjulet er stabilt når du trener. Du stiller inn motstanden ved bruk av forhåndsinnstilte programmer. Det er også mulig å justere styrken manuelt og regulere motstanden mens du bruker crosstraineren. 

Trådløs pulsmottaker: Du måler pulsen ved å plassere hendene på håndtaket der pulsmåleren er installert. Deretter kan du følge med på pulsen din på skjermen. Pulsgrensen kan justeres etter behov og du kan derfor jobbe aktivt med å regulere pulsen under trening.  Du kan også benytte et eksternt pulsbelte.

Type: Denne ellipsemaskinen styres ved bruk av en funksjonell LCD skjerm. Skjermen viser blant annet tid, hastighet, avstand, puls og kaloriforbruk. Den er også opplyst slik at du kan se det som står på skjermen, når du trener i dårlig lys. Du kan justere treningsmål, makspuls, motstand og programmer.

3. Crosstrainer inCondi ET600i - Ellipsemaskin

Ellipsemaskin test

Terningkast 5 fitnesstrening
inCondi ET600i - ellipsemaskin
Motstandsnivåer: 16 stk
80%
Programmer: 12 stk
85%
Svinghjulsvekt: 8 kg
95%
Type motstand: Elektromagnetisk
100%
Trådløs pulsmottaker: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logoo trening

Kr 13 499,-

Den funksjonelle ellipsemaskinen inCondi ET600i ble rangert som nummer 3 i vår Ellipsemaskin test 2021. Dette er en crosstrainer som har mange gode funksjoner og som leverer kvalitet i alle ledd. Den leveres med 16 motstandsnivåer og 12 ulike programmer som sørger for en variert treningsøkt. Dette er derfor en ellipsemaskin som byr på mange gode treningsøkter og etter å ha gjort en helhetlig vurdering, har vi valgt å gi terningkast 5.

Motstandsnivåer: Crosstrainer inCondi ET600i skiller seg ut blant de ellipsemaskinene som er i markedet i dag. Du får totalt 16 ulike motstandsnivåer som kan justeres etter behov. Du finner derfor alltid et alternativ som passer dagsformen. Disse motstandsnivåene justeres ved bruk av LCD skjermen.

Programmer: Det er en fordel at en ellipsemaskin byr på flere programmer. Dette gjør det enklere å tilpasse treningen til det nivået som passer. Her får du tilgang til programmer som Watt-program, HRC-program, Recovery-program og Body Fat-program. Bluetooth gjør at du får tilgang til virtuelle treningsrunder ved bruk av en app.

Svinghjulsvekt: Denne ellipsemaskinen har et svinghjul som veier 8 kg. Den er derfor stødig og jevn i bruk, selv i høy hastighet. Dette svinghjulet fungerer stillegående under treningsøkten. Pedalene har en overflate med gripeevne for at du skal kunne stå stødig mens du trener. Du justerer hastigheten ved bruk av skjermen.

Type motstand: Dette er en ellipsemaskin som fungerer ved bruk av en elektromagnetisk motstand. Denne motstanden kan reguleres på totalt 16 ulike motstandsnivåer. Du kan også benytte et av de forhåndsinnstilte programmene. Underveis i treningsøkten kan du justere mostanden slik at den blir tilpasset treningsnivået ditt.

Trådløs pulsmottaker: Pulsen kan måles ved at du holder på sensorene som befinner seg på håndtakene. Du kan også måle pulsen ved bruk av et trådløst Polar pulsbelte. Når du bruker et av de forhåndsinnstilte programmene får du også vite hvilken puls du har. Denne informasjonen finner du lett synlig på skjermen

Type: Du kan justere innstillinger ved bruk av en LCD skjerm. Her finner du en oversikt over de mange funksjonene. Skjermen viser også viktig informasjon som tid, distanse, hastighet, kroppsfett og kaloriforbruk. For  få den beste brukeropplevelsen bør du tilrettelegge for en internettkobling ved bruk av WiFi.

4. Gemini E200 BT - Ellipsemaskin test

Ellipsemaskin test

Terningkast 5 fitnesstrening
gamini ellipsemaskin test 2021
Motstandsnivåer: 16 stk
90%
Programmer: 21 stk
100%
Svinghjulsvekt: 8,1 kg
90%
Type motstand: Elektromagnetisk
100%
Støtte for pulsbelte: Ja
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

Kr 21 400,-

Dette er en ellipsemaskin som byr på en rekke forhåndsinnstilte programmer. Du får mest ut av treningen om du lærer deg hvordan disse programmene fungerer. Det er også mulig å stille inn de ulike motstandsnivåene manuelt. Den leveres med en oversiktlig LCD skjerm og et tungt svinghjul som sørger for jevn motstand. Vi har derfor valgt å gi Gemini E200  BT en solid fjerdeplass i vår Ellipsemaskin test 2021. Den får terningkast 5 og anbefales på  det sterkeste.

Motstandsnivåer: Gemini E200 BT leveres med totalt 24 motstandsnivåer. Du kan derfor justere de ulike motstandsnivåene slik det passer deg. Det er enkelt å regulere motstanden manuelt om du ønsker dette. Du trener effektiv uten at du belaster knær eller andre ledd. Dette er derfor et effektivt treningsapparat for deg som ønsker å unngå belastningsskader. 

Programmer: Gemini E200 BT ellipsemaskin byr på totalt 21 ulike programmer. Du kan velge blant programmer som wattstyring, Quick Start, manuelt, pulsprogram, fitness test, intervall. Du får også tilgang  til fire egendefinerte programmer. Dette bidra til at du får mye  ut av dine treningsrunder. Du vil derfor merke rask fremgang. 

Svinghjulsvekt: Et godt utviklet svinghjul tilsier at det er enkelt å oppnå god nok motstand. Gemini E200 BT har et svinghjul med en vekt på 8.1 kg. Denne ellipsemaskin er stillegående når du bruker den. Dette er en meget god egenskap for deg som ikke liker lyden av treningsapparatet, mens du trener.

Type motstand: Her får du en ellipsemaskin som gir en maksimal motstand på 250 watt. Det benyttes en elektromagnetisk motstand. Den har derfor ikke noen bevegelige deler som slites når du bruker den. Pedalene tilpasser seg bevegelsene dine når du trener. Du oppnår derfor en epileptisk bevegelse som er jevn og stabil. 

 Trådløs pulsmottaker: Ellipsemaskinen Gemini E200 BT leveres ikke med et eksternt pulsbelte. Den kan derimot brukes sammen med et slikt pulsbelte. Du holder oversikten over pulsen ved å holde på håndtakene som har pulsmåler. Pulsen din blir etter hvert synlig på den digitale skjermen. Du har derfor full oversikt over pulsen i løpet av treningsrunden.

Type: Denne ellipsemaskinen leveres med en LCD skjerm med fem vinduer. Denne skjermen er oversiktlig og byr på en rekke funksjoner. Den opplyser om puls, tid, distanse, kaloriforbruk, hastighet og grafisk oversikt over treningsnivået. Ved bruk av en Bluetooth-funksjon kan du bruke en app når du trener.

Crosstrainer ellipsemaskin
Motstandsnivåer: 24 stk
95%
Programmer: 21 stk
100%
Svinghjulsvekt: 8,1 kg
90%
Type motstand: Elektromagnetisk
100%
Støtte for pulsbelte: Ja
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

ellipsemaskin logo

Kr 41 999,-

Crosstrainer M5i Strider er rangert som nummer fem i Fitnesstrening.no sin Ellipsemaskin test 2021. Dette er en unik ellipsemaskin som lar deg trene flere muskelgrupper samtidig. Du kan benytte en rekke treningsfunksjoner og benytte deg av mange ulike programmer. Du kan også lagre informasjonen fra dagens trening slik at holder du deg oppdatert på eventuell fremgang. Dett er en utrolig bra ellipsemaskin, men grunnet den stive prisen så kan vi ikke gi noe høyere enn terningkast 4.

Motstandsnivåer: Dette er en ellipsemaskin som er kraftig nok til å brukes i et treningssenter. Du kan trene ved bruk av totalt 24 motstandsnivåer. Du kan selv regulere motstanden slik at den passer ditt nivå. Dette er egenskaper som bidrar til at du får mye ut av treningen. Du kan også øke tråkkfrekvensen.

 Programmer: I følge våre vurderinger leveres ikke Crosstrainer M5i Strider med forhåndsinnstilte programmer. Du kan derimot bruke denne ellipsemaskinen til effektiv trening med intervaller. Du kan også laste ned treningsinformasjon ved bruk av Bluetooth. Når du bruker ellipsemaskin må du justere treningsposisjon og motstand, for å få best effekt.

Svinghjulsvekt: Dette er en ellipsemaskin som har et stillegående svinghjul. Du kan derfor trene uten at du blir forstyrret av sjenerende lyd. Svinghjulvekten er ikke oppgitt. Den er bakhjulsdrevet for at du skal få den beste treningseffekten. Du kan regulere skrittlengden slik at den fungerer som en effektiv trappetrening.

Type motstand: Crosstrainer M5i Strider fungerer ved bruk av en elektromagnetisk motstand. Det er derfor ikke nødvendig å koble den til et strømuttak. Du kan derfor bruke den uavhengig av hvor den står plassert. Ved å endre posisjon vil du få mer ut av treningen. Det eneste du behøver å gjøre er å flytte grepet rundt håndtakene.

Trådløs pulsmottaker: Dette er en ellipsemaskin som har en innebygget pulsmåler i håndtakene. Pulsen blir målt ved at du holder et stødig grep rundt håndtakene, mens du trener. Pulsrytmen din vil deretter bli synlig på skjermen. Den er designet med støtte til pulsbelte. Dette er imidlertid tilbehør som må kjøpes separat.

Type: Crosstrainer M5i Strider leveres med en LCD skjerm. Dette er en effektiv treningscomputer som byr på en rekke gode funksjoner. Derimot får du ikke tilgang til forhåndsinnstilte programmer. Du må derfor justere motstanden selv. Du får bare tilgang til standard informasjon som puls, tid, kalorier og lignende.

Velg riktig ellipsesemaskin

Det finnes mange gode ellipsemaskiner å få i dagens marked. I vår Ellipsemaskin test 2021 har vi rangert Abilica Stream FC X som nummer en blant fem utvalgte. Dette er en ellipsemaskin som tilfredsstiller våre forventninger i forhold til både funksjoner, innstillinger, forhåndsinnstilte programmer og pris.

Vi har også valgt å vurdere Gemini E200 BT, Elliptical Trainer Ellypsis E3000, Abilica Stream FC X og Crosstrainer inCondi ET600i i testen. Samtlige ellipsemaskiner skiller seg ut i forhold til andre treningsmaskiner i det norske markedet. Ved å velge en av disse får du en solid ellipsemaskin, som har mange gode egenskaper.

Stabilt svinghjul gir bedre komfort

En av egenskapene vi har valgt å legge vekt på er svinghjulvekt. Svinghjulet bør være tungt nok til å holde en ellipsemaskin stabil på gulvet når du trener. Den skal ikke vippe eller riste når du bruker den til trening. Før du bestemmer deg for hvilken ellipsemaskin som passer for deg, bør du derfor prøve den.

Trening med ellipsemaskiner har blitt stadig mer populært i de senere årene. Dette er derfor en av de mest populære treningsapparatene til hjemmebruk. Du finner den også plassert i de fleste treningsstudioer. Ved å bruke en ellipsemaskin trener du effektivt bort kalorier. Dette er også en skånsom treningsmetode for leddene dine.

ellipsemaskin test svinghjul

Slik fungerer en ellipsemaskin

For å mest mulig ut av trening med ellipsemaskin bør du bruke tid på å å finne den rette for deg. En ellipsemaskin kan beskrives som en miks av en ergometersykkel, stepmaskin og tredemølle. Derimot bruker du overkroppen mer når du trener med en ellipsemaskin. Den passer utmerket til kondisjonstrening, kaloriforbrenning og gjenopptrening.

Ved bruk av ellipsemaskinen trener du hele kroppen. De store  muskelgruppene holdes aktive samtidig. Både bein og armer beveger seg på en gang i rytmiske bevegelser. Denne bevegelsen øker energiforbruket og kaloriforbrenningen. Du trener både rygg- og magemuskler på en gang. Dette er også et godt alternativ til deg som trenger en pause fra løping.

ellipsemaskin banner norge

Forhåndsinnstilte programmer

De fleste ellipsemaskiner leveres med et stort utvalg forhåndsinnstilte programmer.  Abilica Stram FC X best i test ellipsemaskin har 12 forhåndsinnstilte programmer. Den byr også på 32 ulike motstandsnivåer. Disse må stilles inn manuelt. Du har derfor full kontroll over hvor høy intensitet du har når du trener.

De andre ellipsemaskinene i testen byr på et stort utvalg forhåndsinnstilte programmer. Disse programmene velger du ved å bruke LCD skjermen. Denne skjermen holder deg oppdatert på informasjon som puls, distanse, program og tid. Her får du informasjon som bidrar til at du holder deg motivert gjennom hele treningsøkten.

ellipsemaskin hjemmetrening

Velg riktig motstandsnivå

Når du trener ved bruk av en ellipsemaskin bør du bruke funksjonene riktig. Dette krever gjerne at du bruker litt tid på å lære deg innstillingene. De fleste ellipsemaskiner kan stilles inn på ulike motstandsnivåer. Du må bruke mer muskelkraft om du har mye motstand på svinghjulet. Du kan derfor regulere motstanden mange ganger i løpet av en treningsøkt.

De fleste ellipsemaskiner har en funksjon som overvåker pulsen din. Du overvåker pulsen ved å holde rundt pulssensorene på håndtaket. Mange foretrekker i stedet å bruke et pulsbelte. For at dette beltet skal fungere, må ellipsemaskinen støtte denne funksjonen. Motstanden bør reguleres etter hvor høy puls du har.

Få bedre pulskontroll

Når du trener er det viktig at du har kontroll på pulsen. Det finnes mange gode alternative løsninger for å få bedre pulskontroll. Mange velger å gå til anskaffelse av en pulsklokke. En ellipsemaskin har derimot en pulsfunksjon som bidrar til at du kan holde oversikten over pulsen. De fleste ellipsemaskiner har integrerte pulssensorer i håndtakene.

Det eneste du trenger å gjøre for å måle pulsen, er å holde rundt pulssensorene i en gitt tidsperiode. Pulsen din vil da bli synlig på skjermen. Det kan være en fordel å trene ut fra din makspuls. Dette er mulig ved bruk av et forhåndsinnstilt program. Du finner oversikten over de ulike programmene i bruksanvisningen.

Riktig bruk av pulsbelte

Stadig flere ellipsemaskiner leveres med støtte for et eksternt pulsbelte. Ved å bruke pulsbelte slipper du å holde på pulssensorene. I stedet kan du bevege deg fritt når du trener. Det er ikke alltid at du får slike pulsbelter med i pakken. Da må dette kjøpes som ekstra tilbehør. Du finner garantert annet tilbehør som også kan bidra til en effektiv pulstrening.

Et pulsbelte viser i større grad den nøyaktige pulsen din når du trener. Denne målingen hevdes å være mer presis enn om du måler pulsen rundt håndleddet. Det anbefales at du finner din makspuls, slik at du kan kalkulere hvor hard treningsøkten kan være. Et pulsbelte leveres gjerne med en app som kan brukes i forbindelse med ellipsemaskinen.

ellipsemaskin test nordic

En app gir flere muligheter

En LCD skjerm gjør det mye morsommere å trene. Flere av testens ellipsemaskiner tilbyr også bruk av app. Denne appen lastes ned på din smarttelefon eller nettbrett. Du kan bruke den via en USB eller Bluetooth. Ved bruk av appen iConsole+ kan du blant annet leve deg inn i en virtuell treningsøkt, ved bruk av Google Earth.

Appen iConsole+ kan brukes til både Abilica Stream FC X og  inCondi ET600i. Ved bruk av iConsole+ kan du hurtigstarte ellipsemaskinen uten bruk av programmer. Du kan derfor trene manuelt på egen hånd, om du ønsker det. Det er mulig å opprette egne brukerprofiler. Du kan også dele oppdateringer i sosiale medier.

Nordic Track ellipsemaskin

Velg blant flere apper

Det finnes et stort utvalg av apper som kan brukes i forbindelse med trening på en ellipsemaskin. Du vil få stort utbytte av apper som Kinomap og MyHomeFit. Kinomap er en app som kan brukes når du trener innendørs. Den kan lastes ned til både iPhone og Android. Her får du tilgang til flere gode funksjoner og treningsvideoer.

MyHomeFit er en treningsapp som kan brukes i forbindelse med trening på en ellipsemaskin. Ved bruk av denne appen får du tilgang til en hurtigstart, pulsstyrt program og oppvarming. Det er også tilrettelagt for at du kan bruke en rekke andre funksjoner. Ved å plassere nettbrettet foran ved håndtakene kan du bruke den som en liten skjerm.

Bakhjulsdrift eller forhjulsdrift

I vår Ellipsemaskin  test 2021 har vi testet ellipsemaskiner med både bakhjulsdrift og forhjulsdrift. Begge typer fungerer utmerket for bruk i forbindelse med trening. Forhjulsdrift kan derimot hevdes å være den beste løsningen for ellipsemaskiner. En forhjulsdrevet ellipsemaskin gir gjerne en jevnere bevegelse, enn en med bakhjulsdrift.

Ellipsemaskinen er utviklet for å ikke belaste knærne dine. Den bør derfor fungere som når du går langrenn. Denne formen for trening passer derfor for treningsglede mennesker i alle aldre. En bakhjulsdrevet ellipsemaskin er selvsagt også utviklet for å gi den beste treningseffekten. Du bør derfor prøve deg frem for å finne den ellipsemaskinen som passer best for deg.

Riktig bruk av pedalene

Når du sykler på en spinningsykkel belaster du ikke knær eller andre ledd. Dette er en skånsom form for trening for deg, som har behov for gjenopptrening eller rehabilitering. Du kan trene i det tempoet som passer best for deg. Du trenger ikke å bruke mye motstand på svinghjulet. Slik trener du effektivt både kondisjon og muskelgrupper på en gang.

Hvis du trener jevnlig på en spinningsykkel oppnår du både smidighet og styrke. Spinning er ikke en form for styrketrening. Derimot fungerer spinning utmerket som oppvarming. Du kan derfor bruke tid på spinningsykkelen før du trener med vekter. Det anbefales at kombinerer spinning med styrketrening, for å oppnå best mulig resultat.

ellipsemaskin test norge

Ellipsemaskin design

Når du skal gå til anskaffelse av en ny ellipsemaskin bør du ta hensyn til design og størrelse. Mange velger å plassere treningsapparatet foran TV-en. Dersom dette er en aktuelt for deg bør du velge en liten ellipsemaskin. Derimot kan en slik ellipsemaskin være mindre stødig når du bruker den. Det anbefales derfor at du velger en som veier litt.

Du kan også velge en ellipsemaskin med solide transporthjul. Da slipper du å ta mye hensyn til hvor den plasseres. Du triller den enkelt frem når du skal bruke den. Ved å velge en ellipsemaskin med god skjerm slipper du å plassere den foran TV-en. Stadig flere ellipsemaskiner leveres med et stativ som kan brukes til nettbrett og lignende.

crosstrainer test

Robust ellipsemaskin varer lenge

Det kan være lurt å velge en robust ellipsemaskin. Slike treningsmaskiner er gjerne dyrere enn andre modeller. Det kan derimot være verdt den ekstra kostnaden, om ellipsemaskinen varer lenge. En robust ellipsemaskin er gjerne mer solid. De ulike delene tåler mer bruk og slitasje. Jevnlig bruk og trening gjør at den utsettes for en hard belastning.

En robust ellipsemaskin tåler også mer vekt. Dette er en god egenskap om den skal brukes av personer som veier mye. Dersom brukeren veier mye vil ellipsemaskinen flytte på seg, når den er i bruk. En tyngre modell vil sannsynligvis stå stødig på gulvet. Du unngår at den rister eller har ujevne bevegelser når du trener.

Stort utbytte av en ellipsemaskin

Det hevdes at trening med ellipsemaskin er bedre enn å trene ved bruk av en tredemølle. Løping er kjent for å være krevende for de fleste. Dette er også trening som gir høy forbrenning av kalorier. En tredemølle er derfor et godt alternativ for mange treningsentusiaster. Derimot trener du flere muskelgrupper når du bruker en ellipsemaskin.

En ellipsemaskin gir økt treningsglede for deg som ønsker en aktiv livsstil. Ved å ha den lett tilgjengelig slipper du å gå ut døren for å gjennomføre en treningsøkt. I stedet kan du trene hjemme foran TV-en eller en LCD skjerm med oppdatert treningsinformasjon. Bruk gjerne en app som gir tilgang til trening ved bruk av Google Map.

ellipsemaskin test 2021 best i test

Oppdatert ellipsemaskin test 2021

I vår Ellipsemaskin test 2021 har vi valgt å vurdere fem ulike ellipsemaskiner som er aktuelle i dagens marked. Samtlige ellipsemaskiner har integrerte funksjoner og motstandsnivåer, som gjør treningen mer effektiv. For å få best utbytte av treningen bør du lære deg hvordan de ulike funksjonene fungerer.

Når du har fått din ellipsemaskin godt plassert i boligen, bør du bruke tid på å lese bruksanvisningen. Det er viktig at du vet hvordan du skal vedlikeholde treningsapparatet. Du unngår slitasjeskader om du bruker den riktig fra første stund. Det anbefales også at du får et overblikk over hvilke funksjoner og programmer som er tilgjengelig.

Leave a comment