Massasjestol test 2023

Mazzetti massasjestol best i test 2021
Mazzetti massasjestol best i test 2021

Da vi skulle sette i gang vår massasjestol test var det mange gode stoler å velge mellom. Valget falt på et bredt spekter av massasjestol modeller som skal være de beste på markedet. Det har vært spennende å vurdere disse massasjestol modellene. Husk at en test på helseprodukter alltid avhenger av hvordan testpersonens kropp reagerer. Vi har forsøkt å være så objektive som mulig, og vurdert disse massasjestol modellene utfra følgende kriterier. Vinneren er Mazzetti massasjestol levert av Mazzetti.no.

Massasjestol test kriterier:
  • Behandlingsputer: Hvor mange behandlingsputer får vi i denne massasjestol modellen. Hvordan er putene plassert i stolen? 
  • Massasjekuler: Hvor mange kuler har den aktuelle stolen? Hvor er kulene plassert, og hvilke kroppsdeler kan de massere? 
  • Spor: Hvilke spor har massasjestol modellen vi tester ut? Har den S-spor som følger den menneskelige fasongen i ryggen? Har den L-spor som også sørger for å massere rumpe og lår? Eller har den SL-spor som gjør begge deler?
  • Programmer: Hvilke automatiske programmer har massasjestol modellen som testes? Hvor mye kan man stille på manuelt?
  • Teknologi: Hvilke andre funksjoner har massasjestol modellen? Har den Zero Gravity Mode, eller 4D-massasje? Kanskje den har app-tilkobling, eller bluetooth? Kanskje den kan spille av musikk fra telefonen din, og har den eventuelt hodesett?
  • Til slutt har vi gjort en vurdering av helhetsinntrykket på hver og en massasjestol. Synes vi den er verdt prisen? Savner vi noe? Har den andre funksjoner som ikke har blitt nevnt?
Liste over 1-7 plass i vår airfryer test:

 

 

 

 

 

 

 

medalje 4

Sonai Zero Gravity - Massasjestol test

medalje 1

Mazzetti Pro - Massasjestol best i test

medalje 3

OGAWA Smart Vouge - Massasjestol test

medalje 2

Kostaro ll – Massasjestol test

medalje 4

Eisenhower – Massasjestol test

medalje 4

MA-6910 – Massasjestol test

medalje 4

Dugles inSPORTline - Massasjestol test

1. Mazzetti Pro - Massasjestol

Massasjestol Best i Test

terninkast 6 fitnesstrening
Mazzetti Pro massasjestol fitnesstrening
Behandlingsputer: 80 stk
100%
Massasjekuler: 24 stk
100%
Sporer: SL
100%
Automatiske programmer: 8 stk
100%
Manuelle programmer: 16 stk
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

mazzetti logo png fitnesstrening

Kr 44 990,-

Behandlingsputer: De forskjellige luftputene er plassert på mange hendige steder på Mazzetti massasjestol. Det er hele 22 massasjeputer, og disse er plassert rundt skuldre, nakke, rygg, bena og føttene. Vi liker veldig godt følelsen av kompresjon fra disse putene, og kjenner en sensasjon av behag når putene strammer og løsner igjen. Vår personlige favoritt er behandlingsputene rundt bena og føttene. Vi kunne sittet i denne massasjestol modellen i flere timer, ene og alene for å bruke disse putene.
 
Massasjekuler: Med hele 22 massasjekuler er det ingen tvil om at Mazzetti Massasjestol leverer en ypperlig og dyp massasje. Vi er veldig fornøyde med at det er et stort antall massasjekuler som er fornuftig plassert ut i stolen. Når vi setter oss ned i testobjektet merker vi at dette er en massasjestol som leverer høy kvalitet. Vi får massasje fra alle vinkler, og den treffer alle områdene vi måtte ønske å massere. I en slik massasjestol test er det akkurat dette vi er ute etter. En helhetsopplevelse som ingen andre kan måle seg med.
 
Spor: Denne massasjestol modellen fra Mazzetti kommer med SL-spor. Dette medfører at den former seg etter kroppens naturlige fasong og kan massere korsryggen like godt som skulderbladene. I tillegg har den spor som gjør at den kan massere både rumpe og lår. Sporene er plassert veldig hendig i denne massasjestol modellen. De treffer absolutt alle utfordrende punkter på kroppen. Vi liker spesielt godt når stolene kombinerer S og L sporer for en mer komplett massasje. 
 
Programmer: Det er 6 automatiske programmer og 9 manuelle funksjoner i denne massasjestol modellen fra Mazzetti. De automatiske programmene som kan aktiveres er: kontormodus, søvnmodus, smertelindring, avslappingsmodus, enkel massasje og energimodus. Kontormodus er beregnet på en kropp som har sittet stille i flere timer, og som trenger en oppfriskning i en massasjestol. Søvnmodus er et modus som lar din massasjestol hjelpe deg til å slappe av. Den forberede også kroppen din på en god natts søvn. Smertelindringsmodus er et skånsomt modus som hjelper kroppen med å lindre smerter. Avslappingsmodus starter en deilig massasje som får deg til å slappe av i en hektisk hverdag. Enkel massasje er akkurat det det høres ut som, nemlig en rask og enkel massasje.
 
Teknologi: Mazzetti massasjestol kommer med en rekke smarte funksjoner. Stolen kan tippes bakover slik at du ligger i en svært behagelig og avslappende stilling mens massasjen foregår. Du kan selv stille inn hvilken vinkel du ønsker å ligge i for mest mulig komfort. Denne massasjestol modellen har også innebyggede Bluetooth høyttalere som lar deg spille musikk fra din smarttelefon. På denne måten kan du slappe av med en deilig og dyp massasje i din nye massasjestol. Dette kan du gjøre mens du lytter til din favorittmusikk, en spennende lydbok eller dagens episode av din favorittpodkast. Denne massasjestol modellen kommer også med en funksjon som kalles Zero Gravity. Meningen med dette er å lette trykket på ryggsøylen. Dette gjøre massasjen mer effektiv og samtidig lindrer det smerter i ryggvirvlene. 
 
Konklusjon: En massasjestol er ingen billig investering. Når man først skal ut med en god sum penger er det viktig at stolen lever opp til forventningene. Mazzetti massasjestol huker av for alle punktene i testen vår. Alle funksjonene bidrar til en helt uforglemmelig opplevelse. Vi vil spesielt trekke frem Zero Gravity funksjonen og varmen i stolen. Denne stolen gir en særdeles behagelig opplevelse. Den blir levert med en rekke funksjoner. Vi varierte mellom å sette på de automatiske programmene, og de manuelle. Vi testet også alle programmene både i sittende modus, i manuelt liggende modus, og i Zero Gravity. Vi har generelt ingenting å utsette på denne massasjestol modellen. Den presterer utrolig godt i testen vår.  Her er det totalopplevelsen som gjør at Mazzetti massasjestol får førsteplassen i vår massasjestol test, og terningkast 6.

2. OGAWA Smart Vouge Prime - Massasjestol

Massasjestol test

Terningkast 5 fitnesstrening
ogawa massasjestol
Behandlingsputer: 16 stk
85%
Massasjekuler: 16 stk
90%
Sporer: SL
100%
Automatiske programmer: 7 stk
95%
Manuelle programmer: 10 stk
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

spax logo massasjestol

Kr 39 995,-

Behandlingsputer: OGAWA Smart Vouge Prime massasjestol har hele 16 luftputer som er designet til å gi optimal komfort under massasjen. Det er ingen tvil om at dette er en av våre favorittfunksjoner med en massasjestol, og vi blir heller ikke skuffet her. Behandlingsputene på denne massasjestol modellen er plassert rundt nakke, skuldre, rygg, lår, legger og føtter. De er stilt inn til å gi skikkelig deilig trykk og kompress på kroppen, og gir oss en deilig massasjeopplevelse hver gang vi setter oss stolen. Dette er slikt vi liker spesielt godt i en massasjestol test.

Massasjekuler: Vi opplever at massasjekulene i Ogawa Smart Vogue Prime Massasjestol er veldig godt plassert rundt på stolen. Kulene har en god form, og er plassert slik at de treffer alle de viktige og såre musklene på kroppen. I tillegg har denne massasjestol modellen ekstra fotruller under føttene for å hjelpe til å øke blodsirkulasjonen. Massasjekulene er godt plassert under hele kroppen takket være SL-sporet. Den gjør altså en fabelaktig jobb med å massere. Vi er spesielt fornøyde med følelsen av å få massert alle kroppens muskler fra lårene helt opp til nakken.

Spor: Som de andre modellene som gjør det best i vår test har også denne massasjestol modellen fra Ogawa et SL-spor med massasjekuler. Stolen har altså skinner langs ryggen som former seg etter kroppens naturlige fasong. Dermed kan den massere korsryggen og nakken like godt som den kan massere skulderbladene og ryggsøylen. I tillegg har den L-spor som betyr at den har massasjekuler plassert ikke bare langs ryggen, men også under lår og bak leggene. Med et SL-spor i denne massasjestol modellen får du altså en helkroppsmassasje.

Programmer: Ogawa Smart Vouge Prime massasjestol har hele 7 automatiske programmer ferdig programmert. Disse er Sweet Dreams, Thai, Relax, Sport, Beauty, Health Care og Spa. Flere av navnene forklarer godt hva programmet sitt formål er. Likevel er det noen av dem er også ikke like selvforklarende. Sweet Dreams er et program som skal hjelpe deg til å slappe av. OGAWA Smart massasjestol skal forberede kroppen din til å få en god natts søvn. Thai massasje er en mer dyptgående massasje. Den er ganske lik Sportsprogrammet som også jobber godt med musklene. Beauty, Relax og Spa er programmer i din massasjestol som skal hjelpe deg til å slappe av. Den sørger også for å gi deg enten en god start på dagen, eller en god avslutning på dagen.

Teknologi: Her vil vi først og fremst trekke frem Zero Gravity funksjonen.Den gjør at du føler deg nærmest vektløs når du bruker denne massasjestol modellen fra Ogawa. Det er en egen knapp på fjernkontrollen som setter i gang denne funksjonen. Når du aktiverer den vil stolen legge seg ned og plassere seg slik at bena dine havner på samme nivå som hjertet ditt. På denne måten fjerner den trykket fra ryggsøylen din, og avlaster muskulaturen rundt. Dette gjør at massasjen kan bli enda mer effektiv siden du ikke spenner musklene. Du slapper altså helt av mens din massasjestol jobber. I tillegg må vi nevne Zero Space-funksjonen. Funksjonen sørger for at stolen beveger seg fremover samtidig som den lener seg bakover slik at den tar opp minst mulig plass.

Konklusjon: De som velger å investere i denne massasjestol modellen fra Ogawa får seg et herlig produkt som de kan ha glede av i mange år. Den er veldig plassbesparende, og proppfull av gode funksjoner. Når vi da skulle gi den et terningkast og en rangering ender vi med terningkast 5. Dette er fordi vi synes den mangler noen flere behandlingsputer i ryggen, sete og rundt bena. Dette er ikke kritisk, men kravene er enda høyere for modeller i denne prisklassen. Det er likevel ingen tvil om at Ogawa Smart Vogue Prime virkelig fortjener andreplassen i vår massasjestol test!  Vår favoritt funksjon  gjennom hele vår massasjestol test er Zero Gravity, og det er heller ikke her noe unntak. Det er helt enestående hvordan vi slapper av i stolen når vi ligger på denne måten.

3. Kostaro iI - Massasjestol

Massasjestol test

Terningkast 5 fitnesstrening
Kostaro II massasjestol
Behandlingsputer: 28 stk
100%
Massasjekuler: 9 stk
80%
Sporer: L
85%
Automatiske programmer: 6 stk
95%
Manuelle programmer: 5 stk
80%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo kpn

Kr 30 999,-

Behandlingsputer: Denne massasjestol modellen fra inSPORTline leverer luftputer som gir hele kroppen en fantastisk opplevelse. Vi opplevde at det var lett å drømme seg litt bort i denne stolen. De forskjellige luftputene er jevnt fordelt over hele kroppen, og ga et sterkt og fast trykk på de forskjellige muskelgruppene. Dette er en massasjestol som gir en god og helhetlig massasje med luftputer, helt fra øverst i nakken til ytterst på føttene. Det er ingen tvil om at man kan få mange timer med behagelig massasje i denne massasjestol modellen, det gjorde i alle fall vi.

Massasjekuler: Massasjekulene på Kostaro II massasjestol er jevnt fordelt utover rygg og sete. Sporene er både brede og lange, og tillater kulene å rulle nedover ryggen for å treffe alle de nødvendige punktene. Kulene er både harde og store, og treffer akkurat de stedene de burde treffe i nakke, på ryggen og omkring setemuskulaturen.

Spor: Denne stolen har et veldig bredt og langt L-spor som lar massasjekulene treffe alt fra nakken til og med lårmuskulaturen når man setter seg sin massasjestol. Når man så lener stolen bakover for å slappe ekstra av, tillater man kulene til å jobbe effektivt med alle muskelgruppene i de aktuelle områdene. Det er en ekstremt behagelig opplevelse å bli massert i denne massasjestol modellen, og det er ingen tvil om at vi følte oss mer uthvilte etter en økt i denne stolen. 

Programmer: Denne massasjestol modellen kommer med 6 innebyggede ferdigprogrammerte programmer som dekker de fleste massasjebehovene man kan ha, Her får man hurtigprogram for de gangene man bare trenger en rask massasje, eller om man har dårlig tid. Man kan aktivere en fullstendig fullkroppsmassasje i denne massasjestol modellen dersom man trenger en skikkelig gjennomgang av alle kroppens muskler og ledd i sin massasjestol. I tillegg er det forskjellige programmer som fokuserer på forskjellige deler av kroppen, eller som har som formål å gi deg ekstra energi eller avslapping. I tillegg kan man stille inn en rekke funksjoner manuelt på denne massasjestol modellen som gjør at man kan tilpasse massasjen helt etter egne behov.

Teknologi: Denne massasjestol modellen har som alle de andre stolene i denne testen Zero Gravity funksjonen som gir deg følelsen av å være vektløs mens du nyter en deilig massasje. Selv om alle massasjestol modellene i vår test har denne funksjonen merker vi at den oppleves noe forskjellig i de forskjellige stolene. Dette har noe med kombinasjonen av stolens utforming, luftputenes plassering og massasjekulene å gjøre. Den helhetlige opplevelsen er litt annerledes i denne stolen enn de andre, og vi føler her at selv om denne massasjestol modellen også har Zero Gravity føles det ikke helt slik ut. Stolen har også Zero Space-funksjonen som gjør at den kan plasseres nesten helt inntil veggen uten å krasje når den lenes bakover. 

Konklusjon: Denne stolen har mange bra kvaliteter, og vi likte spesielt godt det godt formede L-sporet som tilpasset seg ryggens form.  Det er ingen tvil om at dette er en god massasjestol, og vi trekker frem både Zero Space-funksjonen og de infrarøde strålene som store plusspoeng. Dessverre opplevde vi at Zero Gravity funksjonen ikke fungerte helt optimalt slik vi hadde forventet. Det var akkurat som at det var noe feilplassering mellom luftputene som gjorde at vi ikke fikk den vektløse følelsen. Når vi sammenligner følelsen med de andre stolene i denne testen vet vi hvordan følelsen egentlig skal være, og derfor merker vi at denne massasjestol modellen ikke leverer helt slik den skal på denne funksjonen. Alt i alt er derfor dette en veldig bra massasjestol, og den får en velfortjent 3 plass og terningkast 5.

4. Eisenhower - Massasjestol

Massasjestol test

Terningkast 5 fitnesstrening
massasjestol eisenhower test
Behandlingsputer: 24 stk
95%
Massasjekuler: 6 stk
75%
Sporer: L
85%
Automatiske programmer: 5 stk
90%
Manuelle programmer: 9 stk
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

spar logo massasjestol

Kr 28 495,-

Behandlingsputer: Denne massasjestol modellen fra Eisenhower lever er en svært behagelig opplevelse med sine 24 luftputer. Disse putene er strategisk plassert for å gi en god totalopplevelse av massasjen. Vi merker at disse er hovedsakelig plassert rundt ben og føtter. Skulle vi ønsket oss noe hadde det vært at disse var enda bedre fordelt oppover. Vi følte det var litt manko på luftputer rundt armene og nakke. Likevel gir putene en god og presis behandling som gir umiddelbar virkning.  

Massasjekuler: Denne stolen har ikke så alt for mange massasjekuler, men vi merket ikke stort til dette da vi satt i stolen. De forskjellige massasjekulene er plassert jevnt utover ryggen og føttene, og vi følte vi fikk en veldig god og dyptgående massasje. Hodene er relativt store og harde, slik at de kom godt til, og vi følte massasjen var en veldig god helhetlig opplevelse.

Spor: Eisenhower massasjestol kommer med et rett spor som dekker alt fra nakke til og med korsryggen. Sporene er godt fordelt i bredden slik at vi enkelt kunne justere bredden på massasjekulene manuelt, eller la de automatiske programmene gjøre jobben. Vi synes sporet i ryggen var langt og godt, og vi likte spesielt godt at denne massasjestol modellen måler kroppen for å tilpasse massasjen. På denne måten får alle en optimal massasje uavhengig av hvor høy man er. Stolen måler opp kroppen din, og tilpasser massasjekulene slik at de når perfekt inn i nakken.

Programmer: Vi merker at denne stolen er laget for å gi best mulig avslapping til de som bruker den. Eisenhower massasjestol har fem automatiske programmer som kan aktiveres. Disse har forskjellige sammensetninger av hard og myk massasje, og har en lengde på 15 – 30 minutter. Disse «one-touch» programmene gjør det veldig enkelt å slappe av i denne massasjestol modellen, og gjør at du slipper å tenke. Du kan bare sette deg ned i stolen, aktivere programmet du vil bruke, lene deg tilbake og nyte opplevelsen. Eisenhower massasjestol har også et eget musikk-massasjeprogram som tilpasser de forskjellige massasjeteknikkene til forskjellige musikktyper. I tillegg kan man stille på de forskjellige kulene manuelt, og man kan velge mellom mange funksjoner som tapping, kneading, flapping, shiatsu med flere..

Teknologi: Dagens moderne massasjestol modeller som er verdt å bruke penger på har Zero Gravity mode. Eisenhower massasjestol er intet unntak. Vi opplever at denne stolen leverer akkurat det den lover med denne funksjonen. Når vi aktiverer Zero Gravity opplever vi følelsen av å føle oss vektløse. Vi merker godt at presset og stresset på muskulaturen i ryggen forsvinner, og tillater oss å slappe helt fullstendig av. Kombinert med varmen i setet og ryggen, fikk vi slappet så av at vi fort kunne sovne i stolen under massasjen. Eisenhower massasjestol har også innebygget MP3 spiller, og innebyggede Hi-Fi hodetelefoner slik at du kan drømme deg bort mens du får en komplett helkroppsmassasje. 

Konklusjon: Når vi skulle vurdere helhetsopplevelsen av denne massasjestol modellen fra Eisenhower var det ingen tvil om at vi hadde med en modell i toppklassen å gjøre. Da vi skulle teste stolen plasserte vi den nokså nærme veggen for å få testet hvor nærme den kunne stå uten å treffe veggen. Konklusjonen vår er at det holder med å legge inn en 15 centimeters margin.  Vi foretrekker virkelig massasjen i Zero Gravity modus, for det er helt enestående hvor godt vi avslapper i denne modusen. Eisenhower massasjestol har kun tilkobling til smarttelefon gjennom 3,5mm minijack. De fleste smarttelefoner har ikke lenger denne tilkoblingen, og derfor oppleves dette som litt utdatert teknologi. Derfor blir det terningkast 5 på denne massasjestol modellen fra Eisenhower, og en vel fortjent fjerdeplass.

5. MA-6910 - Massasjestol

Massasjestol test

Terningkast 5 fitnesstrening
MA massasjestol
Behandlingsputer: 12 stk
80%
Massasjekuler: 10 stk
80%
Sporer: L
85%
Automatiske programmer: 9 stk
100%
Manuelle programmer: 9 stk
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo massasjestol 2021

Kr 32 900,-

Behandlingsputer: Når man tenker på massasjestol ser man ofte for seg at man kan synke ned i en stol som klemmer, presser og knar på kroppen til den føler seg bedre. Det er eksakt den opplevelsen du kan forvente deg av luftputene i denne massasjestol modellen. Det er ingen tvil om at putene her er veldig godt plassert, og de gir et fantastisk godt press på alle kroppens muskler og deler. En av favorittene våre i denne massasjestol modellen er luftputene rundt armene. Disse putene ligger perfekt plassert slik at både hånden, håndleddet og nedre del av armen får en skikkelig behandling.

Massasjekuler: Massasjekulene er godt fordelt ut over rygg og sete, og føles veldig bra når vi tar dem i bruk. Når vi satt oss i stolen og aktivert de forskjellige programmene merket vi at de forskjellige massasjekulene opplevdes harde og store, på en positiv måte. De traff godt på problematiske områder i rygg og nakke, og klarte å løsne godt opp i spenningene vi har i ryggen. De var også godt plassert i setet, og vi fikk en like god massasje i rumpe og lår i denne massasjestol modellen, som i ryggen.

Spor: MA-6910 har et innebygget L-spor som gir deg muligheten til å få en helhetlig massasje helt fra toppen av nakken og ned til lårmusklene. Sporet er både langt og bredt, slik at massasjekulene kan bevege seg rundt og treffe alle de nødvendige punktene i nakken, ryggen, korsryggen, rumpe og lår. Når man skal benytte denne funksjonen anbefaler vi at du lener stolen bakover, eller benytter Zero Gravity funksjonen for å lette trykket fra setet. Dette gjør at massasjen over hele kroppen blir helt ideell, og du får mest ut av opplevelsen.

Programmer: Denne massasjestol modellen har hele 9 automatiske programmer ferdig programmert, for å gjøre det enkelt å få den perfekte massasjen, På fjernkontrollen er det bare å lene stolen tilbake, og starte ditt favorittprogram. De forskjellige programmene er designet til å gjøre forskjellige jobber, men hovedsakelig handler det om å gi fornyet energi, avslapping, smertelindring, og ny glød. Denne stolen leverer en helt unik SPA-opplevelse, og den har en egen gyngestolfunksjon som vi ikke har sett i noen av de andre massasjestol modellene i vår test. I tillegg har den en helt ny funksjon som heter Massage By Music Rythm som lar din nye massasjestol tilpasse massasjen etter rytmen til musikken du hører på. 

Teknologi: Som nevnt allerede har denne stolen både en gyngestolfunksjon og Massage by Music Rythm funksjon som gjør den veldig unik. I tillegg har denne stolen den nå kjente funksjonen Zero Gravity som gir en skikkelig følelse av å være vektløs. Som i de andre stolene i denne testen har denne funksjonen evnen til å fjerne stress og spenninger fra hele kroppen slik at massasjen blir enda mer effektiv. Denne massasjestol modellen er heller ingen unntak, og vi merker godt at denne stolen gjør jobben akkurat som forventet. Stolen har også varmefunksjon i både sete og rygg, men vi savner litt ekstra varme rundt føttene. Det er ingen tvil om at det er viktig å være varm på bena for å føle seg varm i kroppen, og vi savner dette litt i en stol som elles lever så bra som MA-6910 massasjestol gjør. 

Konklusjon: Her har vi en massasjestol som imponerer på de fleste punkter. Denne stolen leverer virkelig det den lover, og vi liker spesielt godt den gode kombinasjonen av massasjeputene og massasjekulenes plassering. L-sporet gir oss en fantastisk helhetlig opplevelse i denne typen massasjestol test. Vi var spesielt interesserte i å teste ut massasje til musikk funksjonen, men merket at dette var ikke helt funksjonen som imponerte oss mest. Best av alt er nok fortsatt Zero Gravity funksjonen i kombinasjon med en deilig luftputemassasje i denne massasjestol modellen. For at den skal være verdt det den koster burde den hatt et SL-spor, eller flere funksjoner for å tilpasse seg etter kroppen som bruker den. Derfor ender den på en femteplass i vår test, med terningkast 5.

6. Sonai Zero Gravity - Massasjestol

Massasjestol test

terningkast 4 fitnesstrening.no
sonai massasjestol
Behandlingsputer: 12 stk
80%
Massasjekuler: 6 stk
75%
Sporer: L
80%
Automatiske programmer: 6 stk
95%
Manuelle programmer: 6 stk
80%

butikk:

Pris:

Tilbud:

Sonai massasjestol logo

Kr 32 900,-

Behandlingsputer: Denne massasjestol modellen har luftmassasjeputer plassert rundt skuldre, rygg, armer, hofte, legger og føtter. Alle disse går på automatisk gjennom de forskjellige automatiske programmene som er forhåndsinnstilt, eller de kan stilles på manuelt. I en massasjestol test er vi spesielt opptatt av følelsen vi får når vi bruker stolen, og her er vi ikke skuffet. Luftputene har godt trykk, og legger skikkelig kompress på musklene. Spesielt på leggene og føttene får vi en deilig gjennomtrengende massasje med disse luftputene.

Massasjekuler: Denne massaskestol modellen fra Sonai har 6 massasjekuler spredt utover ryggen. Disse er plassert på et L-spor og beveger seg opp og ned ryggsøylen. Kulene er store og harde, og treffer godt og dypt inn i de riktige muskelgruppene. Vi opplever her at denne massasjestol modellen kan gi oss en deilig ryggmassasje. En annen ting vi liker godt er at den kan massere rumpe og undersiden av lårene, samtidig som luftputene legger trykk på musklene.

Spor: Sonai Zero Gravity massasjestol har et dobbelt L-spor som gjør at massasjekulene beveger seg fra nakken helt ned til undersiden av lårene. Med disse sporene kan en slik massasjestol altså massere alt fra nakke, skuldre, ryggsøyle, korsrygg, rumpe og lår. Dette var et stort poeng for oss da vi skulle rangere denne stolen, og vi merker at vi er skikkelig fan av L-sporet. Rumpemuskelen er ofte vanskelig å få massert skikkelig, og det er en stor muskel der det ofte setter seg mye spenninger. Dette gjelder også lårmuskulaturen, og det var en ekstremt behagelig opplevelse å få massasjekuler under setet. Vi anbefaler derimot ikke å aktivere setemassasje uten at stolen er lent bakover, eller satt i Zero Gravity modus.

Programmer: Sonai massasjestol har 6 forhåndsprogrammerte programmer for massasje. Disse programmene er programmert slik at man skal kunne lene seg tilbake og nye den helautomatiske massasjen uten å tenke på å måtte stille på ting underveis. Vi synes de automatiske programmene i denne massasjestol modellen har helt passelig lengde og kraft, og vi synes det er en bra fordeling av lufttrykk og massasje fra kulene. Det er også deilig varme i stolen som tillater oss å slappe ekstra av mens massasjen foregår. Vi kan også stille manuelt mellom flere forskjellige funksjoner. Kulene kan stilles til å bevege seg på forskjellige måter som Kneading, Tapping, Flapping og Shiatsu. Vi kan stille kulene inn til å bevege seg over hele ryggpartiet, helt ned til setet, til kun å massere et spesielt parti på ryggen, eller kun på en gitt plass. 

Teknologi: Denne massasjestol modellen har som navnet tilsier en Zero Gravity funksjon som lar oss følelsen av å være vektløse. Denne funksjonen hjelper oss til å slappe ekstra av under massasjen. Vi opplever også at når vi slapper ordentlig av, er musklene også mer mottakelige for massasje. Dette gjør at vi oppnår enda større effekt av massasjen vi får fra stolen i vår massasjestol test. Stolen har også mulighet for Bluetooth tilkobling slik at man kan nye den deilige massasjen samtidig som man spiller av musikk via de innebyggede høyttalerne. Vi som liker å høre på en spennende lydbok valgte å drømme oss bort i lydboken, mens vi koste oss under test av Sonai massasjestol. Vi vil også trekke frem at denne stolen tar opp svært lite plass på gulvet, og den kan plasseres veldig nærme veggen.

Konklusjon:  Sonai Zero Gravity massasjestol fortjener den gitte femteplassen. Dette er en skikkelig god massasjestol som absolutt alle kan få god utnyttelse av. Den er svært kostbar, og derfor får den ikke toppscore i vår massasjestol test. Men det er ingen tvil om at dette er et godt og trygt kjøp. Det er en solid massasjestol som er svært robust, og som tåler mange brukere over lengre tid. Vi slappet aller best av i Zero Gravity modus, samtidig som vi slo på varmen i setet og stilte inn massasjen manuelt.  Helhetsopplevelsen av denne massasjestol modellen er god, men vi syns ikke den leverer like bra som andre massasjestol modeller i denne prisklassen. Derfor ender den opp med terningkast 5, og sjetteplass i vår massasjestol test 2022.

7. Dugles inSPORTline - Massasjestol

Massasjestol test

terningkast 4 fitnesstrening.no
inSPORTline massasjestol
Behandlingsputer: 28 stk
95%
Massasjekuler: 7 stk
75%
Sporer: L
80%
Automatiske programmer: 6 stk
95%
Manuelle programmer: 3 stk
75%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logogo ellipsemaskin

Kr 31 499,-

Behandlingsputer: Vi er imponert over at Dugles inSPORTline massasjestol har såpass mange og gode luftputer. Det er godt trykk i putene som gjør at vi får en deilig og god massasje rundt på hele kroppen når vi bruker stolen. Putene går automatisk på via de ferdige programmerte programmene, og kan også styres manuelt. Da kan man velge om man skal ha en helkroppsmassasje med luftputene, eller man kan slå på kun på bena eller ryggen. VI liker godt at vi kan velge selv hvordan vi liker massasjen best i en massasjestol, og synes det er god kompresjon i putene når de er i bruk.

Massasjekuler: Denne massasjestol modellen har ikke så mange massasjekuler, men de er svært bra plassert. Vi er faktisk så imponert av at en massasjestol med under halvparten av antallet kuler som førsteplassen i vår test, kan føles så bra. Kulene har en god form, og er plassert slik at de treffer alle de viktige punktene i ryggen. Hver gang i tok i bruk denne massasjestol modellen følte vi at vi fikk en skikkelig og helhetlig massasje av alle de nødvendige ryggmusklene.

Spor: Dette er kanskje det største savnet vi hadde i denne massasjestol modellen fra Dugles når vi sammenlignet med de andre stolene i testen. Dugles inSPORTline massasjestol har nemlig ikke S-spor eller L-spor, og massasjekulene beveger seg bare opp og ned på ryggen. VI følte derimot at når vi plasserte stolen i Zero Gravity modus, så kom allikevel kulene godt til. Derfor anbefaler vi de som skal ta i bruk dette som sin nye massasjestol å hovedsakelig bruke den mens den er lent bakover for å komme skikkelig til alle ryggmusklene.

Programmer: Denne massasjestol modellen fra Dugles har 6 forhåndsprogrammerte automatiske programmer. Her kan du slå på programmene for smertelindring, komfort, avslapping, rask massasje, overkroppsmassasje og benmassasje. Med disse massasjestol programmene kan du enkelt sette deg i stolen, lene deg tilbake, aktivere Zero Gravity modus, starte programmet og nyte opplevelsen. Dersom du heller ønsker å styre massasjen selv har du mange måter å gjøre dette på. Kulene kan bevege seg på flere forskjellige måter: Shiatsu, Kneading, Flapping, Knocking, synkron Kneading, og synkron Flapping. Du kan også velge om massasjekulene skal bevege seg opp og ned langs hele ryggen, på et gitt område eller på et gitt punkt. 

Teknologi: Her vil vi først trekke frem en funksjon vi satt veldig stor pris på i en massasjestol. Det var nemlig muligheten for å lagre sitt eget favorittprogram. Dugles inSPORTline massasjestol lar oss lagre hele to massasjemoduser. I tillegg har denne massasjestol modellen Zero Gravity funksjonen som gjør at du føler deg vektløs under massasjen. Vi opplever denne funksjonen som utrolig hjelpsom, og den tar bort mye av spenningene vi har i ryggen. Dette gjør at massasjen kan gå enda dypere, for vi klarer faktisk å slappe ordentlig av i vår massasjestol test. Sist vil vi også nevne at denne massasjestol modellen analyserer kroppen når du setter deg i den, og tilpasser massasjekulene og luftputene etter hvor høy du er. På denne måten vil massasjen alltid tilpasse seg din kropp, og sørger for å treffe riktig på nakke og skuldre.

Konklusjon: inSPORTline er et kjent massasjestol merke, og det er ingen tvil om at den leverer gode resultater. Vi er mest imponert over antallet luftputer, og hvor kraftig og god massasje disse gir. Vi savnet litt flere massasjekuler, slik at den kunne levert enda bedre resultater i vår massasjestol test. Da vi skulle teste denne stolen valgte vi å teste de forskjellige programmene fordelt ut over en uke. Vi varierte hver dag med hvilke programmer og manuelle innstillinger vi ville bruke. Vi hadde stort sett alltid varmen på, og vi merket fort at vi foretrakk å bruke stolen i liggende modus fremfor sittende. Dette er en god stol, men vi savnet enda mer kvalitet for pengene. Derfor får den en velfortjent syvendeplass i vår massasjestol test, med terningkast 4. 

Hva skal man se etter i en massasjestol?

Når man har bestemt seg for å gjøre en investering i en massasjestol er det viktig å gjøre noen vurderinger for hvilken stol man skal kjøpe. En massasjestol er ikke et billig kjøp, og de fleste stolene som er verdt å kjøpe koster fort over 30 000 kroner. Når man skal kjøpe noe som koster så mye penger er det noen vurderinger man burde gjøre, og her er våre anbefalinger.

Verdi for pengene

Det handler ikke alltid om å kjøpe den dyreste massasjestol modellen, fordi det er den beste. Vi mener at det handler vel så mye om hvor mye man får for pengene sine. Da mener vi at man bør se etter flere forskjellige punkter for å se om stolen er verdt det den koster.

Sporer

Du har sikkert allerede forstått det at en massasjestol med SL-spor ikke er det samme som en massasjestol uten SL-spor. Det å sette seg i en massasjestol som har muligheten til å massere hele ryggraden fra nakken og helt ned til lårmuskulaturen er noe helt annet! Det kan nesten ikke sammenlignes med modellene uten disse sporene, for opplevelsen er helt annerledes. S-sporet er kanskje det viktigste av dem, denne tilpasser massasjen etter kroppens naturlige form, og sørger for at massasjekulene beveger seg etter kroppens fasong. Vi anbefaler derfor å betal heller litt mer for en massasjestol med SL-spor, enn å spare noen tusenlapper på en massasjestol uten.

behandlingsputer

Behandlingsputer

Det høres kanskje litt trivielt ut, men stol på oss her! Det høres kanskje ikke ut som at det er så stor forskjell på tolv, seksten eller tjueto luftputer, men opplevelsen av massasjen kan virkelig variere her. Det sagt, så er det ikke bare antallet det handler om, men vi merket at desto flere luftputer det var i massasjestol modellen vi hadde test på, desto kraftigere var massasjen. Det har selvfølgelig også en del med plassering å gjøre, og vi vil absolutt anbefale å velge en massasjestol som har luftputer rundt hele armen. Det var nemlig en helt vidunderlig opplevelse å få luftputer som trykket og presset på hendene, håndleddet og hele armen. Dette gir en totalt bedre massasjeopplevelse og er derfor viktig å vurdere.

massasjestol oppvarming

Varmefunksjon

Dette har vi i vår massasjestol test lagt merke til at kan variere fra massasjestol til massasjestol. Selv om de ligger i samme prisklasse og har tilsynelatende nokså like funksjoner og kvaliteter, kan de variere veldig på varmefunksjonene. Flere av massasjestol modellene vi har testet har for eksempel kun varme i ryggen. Noen av stolene har varme i rygg og i setet, mens andre har både i rygg, setet og i bena. Sistnevnte synes vi er en stor plussfaktor når man skal se på verdi for pengene, for det er lite som er verre enn å føle seg kald på bena. Selvfølgelig får man en del varme av selve behandlingen, men vi merket veldig forskjell på følelsen av å ha varme i bena i vår massasjestol mot å ikke ha varme der.

kvalitet massasjestol

Byggekvalitet

Det er først og fremst viktig å vurdere antall massasjekuler og de ulike programmene som følger med, både automatiske og manuelle. Det er også vikrtig å se på størrelsen til massasjestol modellen du vurderer å kjøpe, eller hvor stor den kan være for å passe inn i hjemmet ditt. I tillegg burde man tenke gjennom hvilke materialer stolen er laget av. Dersom det er mange i familien som skal bruke stolen, burde den tåle en del slitasje. Dette gjelder også dersom det er uforsiktige personer som skal bruke stolen jevnlig. Se da etter massasjestol modeller som er laget av skinn eller slitesterkt TPU-materiale som gjør at den kan holde lenge uten å få skader.

Massasjestol etter personlig behov

Nå har vi snakket om funksjonene man burde se etter og velge massasjestol utfra, men noe som er vel så viktig er naturligvis hva man selv har behov for. Det som er så fint er at det finnes like mange forskjellige personlige behov der ute, som det finnes massasjestol modeller, og derfor er det viktig å velge utfra egne forutsetninger.

Økonomi

Det er mye som taler for at man skal være villige til å betale for kvalitet, og dette argumentet står vi ved. Det er ofte verdt det å legge litt ekstra penger i investeringen for å få et skikkelig produkt, men samtidig er det også viktig å huske på at man må tilpasse kjøpet etter egen lommebok. Det finnes utallige massasjestol modeller på markedet. Derfor skal det alltid være mulig å finne en som både dekker behovene som gjør at man ønsker å kjøpe en massasjestol, og som passer ens egen økonomi best mulig.

Det er også greit å se om leverandøren tilbyr fakturaløsning, slik at du får delbetalt produktet om ønskelig. Man får som oftest det man betaler for, og når gjelder et produkt som en massasjestol, så er de fleste produsert i Asia. Kvaliteten varierer derfor veldig og dette er greit å ta i betraktning før man kjøper en massasjestol. Som vi nevner over, så er SL-sporer helt klart det mest optimale. Disse stolene er også som oftest dyrere og det er greit å vurdere om man heller ønsker en massasjestol med L-sporer. 

prisklasse
Massasjestol nytelse

Problemområder

Hva er grunnen til at du ønsker deg en massasjestol? Dersom det er fordi du sliter med muskelplager burde du rådføre deg med en lege for å finne ut hvilke funksjoner du burde se etter i en massasjestol. Her kan legen hjelpe deg med å gi råd om hvilke funksjoner som kan gi deg helsemessige fordeler. Dersom du trenger økt energi ved bruk av massasjestol bør du se etter en massasjestol som har ferdig programmerte energigivende programmer.

Dersom det først og fremst er avslapping som er hovedformålet burde du se etter en maskin som lar deg lene deg bakover og gi deg best mulig avslapping mens du blir massert. Det er mange som lurer på om de kan benytte seg av en massasjestol hvis de er gravide, har sår, smerter osv. Hvis du skulle være ti tvil om dette, så anbefaler vi alltid at man forhører seg med fastlege før man tar i bruk en massasjestol. 

Leave a comment