Romaskin test 2021

romaskin test 2021 fitnesstrening.no
romaskin test 2021 fitnesstrening.no

Romaskin test 2021! En romaskin er et effektivt treningsapparat for deg som ønsker å bygge muskler, samtidig som du ønsker kondisjonstrening. Det fungerer utmerket til trening av ben, armer og skuldre. Du bygger også større muskelgrupper som lår, sete, mage og rygg. Du trener derfor de fleste av kroppens muskelgrupper på en gang. Du styrker også både hjerte- og lungekapasiteten. Det anbefales derfor å bruke romaskin som en del av treningsøkten. 

Vi har kåret de 5 beste modellene  i vår Romaskin test 2021. Dette er romaskiner fra velkjente leverandører som Concept 2 romaskin, Master, Rover, Abilica og Titan Life. I dag har de fleste treningssentre en romaskin tilgjengelig for sine treningsglade medlemmer. Derimot er det også mange som velger å bruke romaskinen hjemme.

Romaskin vurdering:

Før du går til innkjøp av en romaskin, bør du få en oversikt over hvilke romaskiner som passer best for deg. Dette gjør du ved å sammenligne flere samtidig. De fleste romaskiner er utviklet for å effektivt trene de store muskelgruppene. Du trener med en høy intensitet uten at du behøver å tilbringe tid i et treningssenter.

  • Motstand: Motstanden på de fleste romaskiner kan justeres ved bruk av et håndtak. Dette håndtaket er gjerne plassert i nærheten av svinghjulet. Motstanden betegnes vanligvis som en trekkfaktor. Du kan følge med på trekkfaktoren på skjermen som er plassert i front.

  • Antall programmer: De fleste romaskiner leveres med tilgang til forhåndsinnstilte programmer. Hvert enkelt program er innstilt på ulike motstandsnivåer. Du velger også program ut fra hvor lang tid du ønsker å trene.

  • Maks brukervekt: Det er en fordel at du tar utgangspunkt i din egen vekt når du skal velge en ny romaskin. Brukervekten avgjør hvor mye vekt romaskinen tåler. En romaskin som tåler høy brukervekt, er gjerne mer robust enn andre romaskiner.

  • Glidelengde: En romaskin er designet for at du skal kunne bruke de samme bevegelsene, som i en robåt. Glidelengde angir hvor lange tak du kan ta. Hver enkelt romaskin har en maks glidelengde. Hvis du ønsker å ta lange tak, bør du velge en romaskin med lang glidelengde.

  • Sammenleggbar: En sammenleggbar romaskin opptar mindre plass enn andre romaskiner. Dette er en fordel om du skal plassere romaskinen hjemme. For at du skal få tilgang til effektiv trening, bør den være enkel å ta frem ved behov.
Liste over 1-5 plass i spinningsykkel test:

 

 

 

 

medalje 1

Master R6030 - Romaskin best i test

medalje 3

Modell D Concept 2 - Romaskin test

medalje 2

TP 900 Rower - Romaskin test

medalje 4

Titan Life Rower R22 - Romaskin test

medalje 4

Abilica Toprower - Romaskin test

Romaskin Best i Test

terninkast 6 fitnesstrening
romaskin master best i test
Motstand: Magnet og Luft
100%
Antall programmer: 15 stk
100%
Glidelengde: 91 cm
90%
Maks brukervekt: 135 kg
90%
Sammenleggbar: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

treninglogo

Kr 9990,-

Master R6030 er en romaskin som passer perfekt for hjemmebruk. Motstanden reguleres ved bruk av både luft og magnet. Du kan velge blant totalt 15 forhåndsinnstilte programmer. Dette gjør det enklere å tilpasse treninger for ditt nivå. Her får du en komplett romaskin som gir deg utrolig mye for pengene. Vi har derfor valgt å kåre Master R6030 romaskin som best i test 2021 og den får terningkast 6.

Motstand: Her får du en romaskin med både en magnetisk og luftmotstand. Luftmotstanden gjør at belastningen oppleves som naturlig. Det oppnås jevne bevegelser som gjør at du i større grad får følelsen av å ro på ekte. Ved bruk av magnetisk motstand oppnådd det en stillegående effekt. Den passer derfor til bruk om du trener hjemme. 

Antall programmer: Dette er en romaskin som leveres med totalt 15 forhåndsinnstilte programmer. Du kan velge om du ønsker å trene med høy eller lav intensitet. Du velger riktig program ved bruk av den digitale skjermen. dette gjør at du med en gang vet hva programmet går ut på. Du kan selvsagt stille inn motstanden manuelt underveis. 

Maks brukervekt: Master R6030 er en modell som er designet for å tåle en brukervekt på maks 135 kg. Dette gjør romaskinen til et robust treningsapparat. Den står stødig på gulvet mens du trener. Du slipper derfor at den vinger eller rister når du bruker mye motstand. Setet er komfortabelt når det er i bruk.

Glidelengde: En glidelengde på 91 cm gjør at Master R6030 romaskin gir muligheten for lange bevegelser. Dette bidrar ti at du kan trene effektivt i lange økter. Sette er plassert slik at det gir en behagelig sittestilling. Dette gjør at bevegelsene dine i større grad blir naturlige når du ror. Dette er derfor en romaskin som skårer høyt i vår Romaskin test 2021.

 Sammenleggbar: En av fordelene med Master R6030 er en romaskin er at den er sammenleggbar. Den kan lagres når du ikke trener. Når romaskinen skal brukes flytter du den enkelt til der du skal trene. Den passer derfor veldig godt til hjemmetrening. Du unngår at treningsapparatet tar mye plass når det ikke er i bruk.

Dimensjoner: Master R6030 romaskin leveres med en lengde på 237 cm, bredde på 50 cm og en høyde på 91 cm-. Dette er en vanlig høyde på romaskiner som kan brukes hjemme. Den opptar derfor ikke mer plass enn andre treningsapparater. Dette er også en romaskin som passer for personer med litt høyde.

consept romaskin
Motstand: Luft
100%
Antall programmer: 10 stk
90%
Glidelengde: 90 cm
90%
Maks brukervekt: 135 kg
90%
Sammenleggbar: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

romaskin logo

Kr 12 650,-

Modell D Concept 2 romaskin er en effektiv romaskin som bidrar til at du kommer raskt i form. Ved bruk av denne romaskinen etterligner du robevegelsen som du bruker i en robåt. Concept 2 romaskin passer for både nybegynnere og erfarne treningsentusiaster. Du kan benytte så mye som 10 forhåndsinnstilte programmer. Modell D Concept 2 romaskin kan også legges sammen slik at den kan lagres. Den leverer gode resultater i vår romaskin test og får derfor en solid 2 plass og terningkast 5.

Motstand: Vi har rangert Modell D Concept som topp 5  i vår Romaskin test 2021 av flere grunner. Her får du en luftregulert motstand som føles svært naturlig. Dette gjør at du får stort utbytte av å trene ved bruk av dette  treningsapparatet. Du kan stille inn motstanden ved bruk av den digitale skjermen, som er plassert over svinghjulet.

Antall programmer: Modell D Concept 2 romaskin har 10 programmer tilgjengelig. Du velger selv om du vil fokusere på styrke eller kondisjon. Du kan gjennomføre intervalløkter for å oppnå den beste treningseffekten. Med så mange programmer å velge mellom, er du sikret en meget god kvalitet på treningsøkten din.

Maks brukervekt: Når du skal velge en romaskin bør du vurdere brukervekten. En høy brukervekt tilsier at det er et solid og robust treningsapparat. Concept 2 romaskin tåler derfor høy belastning og harde treningsøkter. Det er viktig at du foretar en vurdering ut fra din egen vekt, for at du skal få en romaskin som passer for deg.

Glidelengde: Modell D Concept 2 romaskin har en glidelegde på totalt 90 cm. Dette gjør at du kan ta gode rotak når du trener. Du glir effektivt frem og tilbake, mens du trener ved bruk av håndtaket. Fotstøtten gjør at du sitter stødig. Dette er gode egenskaper som gir deg muligheten til å trene harde og effektive treningsøkter.

Sammenleggbar: Dette er en modell som er sammenleggbar. Modell D Concept 2 romaskin kan derfor lagres uten at den tar mye plass. Concept 2 romaskin er enkel å flytte, for at du raskt skal få tilgang til treningsapparatet ved behov. Du tenger derfor ikke å ha romaskinen på stuegulvet. Den er enkel å legge sammen når den ikke er i bruk. 

Dimensjoner: Concept 2 romaskin er 244 cm lang, 244 cm bred og 36 cm høy. Dette er derfor et treningsapparat som ikke tar mer plass enn andre romaskiner Du kan derfor oppbevare den på et annet sted enn der du trener. Concept 2 romaskin er enkel å ta frem når du skal utføre dine treningsøkter. Modell D Concept 2 romaskin er både et praktisk og brukervennlig treningsapparat.

P900 rower romaskin
Motstand: Luft
100%
Antall programmer: 8 stk
85%
Glidelengde: 90 cm
90%
Maks brukervekt: 150 kg
100%
Sammenleggbar: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo treing

Kr 10 999,-

TP900 Rower romaskin er et kraftig treningsapparat som er tilpasset bruk i trimromet til bedrifter, hoteller og lignende. Den fungerer ved bruk av en stabil luftmotstand. Du regulerer enkelte motstanden  slik du ønsker. Den har også håndtak som gir et godt og komfortabelt grep. Når den ikke er i bruk kan den enkelt legges sammen, noe som gjør den svært brukervennlig. Etter å ha vurdert TP900 romaskin, har vi valgt å gi den en 4 plass og terningkast 5.

Motstand: TP900 Rower er rangert som nummer 4 i vår Romaskin test 2021. Den fungerer ved bruk av luftmotstand. Du kan stille inn motstanden på totalt 9 ulike nivåer. Ved å regulere motstanden selv kan du trene effektivt uten å bruke de forhåndsinnstilte programmene. Slik oppnår du jevne rotak som kan justeres etter ditt eget tempo.

Antall programmer: Her får du en romaskin som kan stilles inn på totalt 8 forhåndsinnstilte programmer. Dette er derfor en perfekt løsning for deg som ikke ønsker å stille inn motstanden selv. Du kan trene i høye intervaller eller med gode pauser, om du ønsker dette. Du velger program ved bruk av den digitale skjermen.

Maks brukervekt: TP900 Rower romaskin er tilpasset en brukervekt på maks 150 kg. Dette er derfor en robust og stabil romaskin. Den tåler at du tar kraftige rotak når du trener effektivt. Du sitter komfortabelt på setet mens du trener. Romaskinen holder en jevn fart, selv når du trener med mye motstand.

Glidelengde: Glidelengden på TP900 Rower romaskin er på 90 cm. Dette er relativt likt andre romaskiner i denne prisklassen. Du får derfor en tilstrekkelig glidelengde som gjør at du får tatt et godt rotak når du trener. Romaskinen har derfor en god nok glidelengde til å passe treningsentusiaster i alle størrelser.

Sammenleggbar: Dette er en romaskin som kan sammenlegges når den ikke er i bruk. Dette gjør det enklere å finne plass til den i boligen. TP900 Rower romaskin passer derfor meget godt til hjemmetrening. Den er både fleksibel og brukervennlig for deg som liker å trene mye. Her får du en romaskin som passer for både erfarne og uerfarne gymentusiaster.

Dimensjoner: TP900 Rower romaskin er ikke større enn andre romaskiner som er tilgjengelig i dag. Den er designet for bruk både hjemme og i bedriftslokalet. Den leveres med en lengde på 240 cm, bredde på 62 cm og Høyde på 125 cm.  Dette er gjeldende dimensjoner når den er i bruk under treningsøkten.

titan romaskin test
Motstand: Vann
90%
Antall programmer: 15 stk
100%
Glidelengde: 100 cm
100%
Maks brukervekt: 120 kg
85%
Sammenleggbar: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

treninglogo

Kr 9620,-

Vi har rangert Titan Life Rower Trainer R22 som nummer fire i vår Romaskin test 2021. Dette er en romaskin som gir deg en utmerket treningsopplevelse. Den har så mye som 15 forhåndsinnstilte programmer. Her får du en romaskin som lar deg øve på roteknikken innendørs og den er utrolig brukervennlig. Titan Life Rower gir deg veldig mye romaskin for pengene og vi kan virkelig anbefale denne modellen på det sterkeste. Vi har valgt å gi terningkast 5.

Motstand: Motstand til Titan Life Rower Trainer R22 romaskin reguleres ved bruk av vann. Den har derfor en vannbeholder foran ved svinghjulet. Den er derfor ikke like stillegående som en med luftmotstand. I stedet kan du høre lyd av ekte vann i bevegelse. Dette er en egenskap som gir deg følelsen av å trene i ekte utendørs omgivelser. 

Antall programmer: Her får du en romaskin med 15 ulike forhåndsinnstilte programmer. Du har full oversikt og kan følge med på treningsøktene ved bruk av den digitale skjermen. Den opplyser om antall åreslag, hastighet, tid, kalorier og avstand. Hvis du bruker et eksternt pulsbelte kan du også følge med på pulsen din.

Maks brukervekt: Titan Life Rower Trainer R22 romaskin kan brukes med en brukervekt på opptil 120 kg. Her får du derfor en robust og stabil romaskin som tåler mye belastning. Du kan bruke denne romaskinen om du er 200 cm. Du får derfor en romaskin som gir lange rotak når den er i bruk. Den står stødig på gulvet under treningsøkten.

Glidelengde: Dette er en romaskin som har en glidelengde på 100 cm. Denne glidelengden er noe lengre enn hos mange andre romaskiner. Du kan derfor ta gode rotak når du bruker den. Setet glir naturlig for at du skal kunne trene aktivt. Sideposisjonen bidrar til at du trener de store muskelgruppene riktig.

Sammenleggbar: Dette er en sammenleggbar romaskin. Den passer derfor perfekt til hjemmebruk. Den er lett å legge sammen når den ikke er i bruk. Den er derfor både praktisk og brukervennlig for treningsentusiaster, som trener hjemme. Før du legger den sammen bør du sjekke om det er noen løse deler.

 Dimensjoner: Titan Life Rower Trainer R22 har en lengde på 225 cm, bredde på 50 cm og høyde på 83 cm. Den har et transporthjul som gjør det enklere å flytte den. Den er mindre når den er sammenlagt. Setet er plassert slik at glidelengden tilpasses effektivt når du bruker den. Her får du en romaskin som passer utmerket til hjemmebruk.

Abilica Toprower romaskin
Motstand: Luft
100%
Antall programmer: 10 stk
90%
Glidelengde: 90 cm
90%
Maks brukervekt: 150 kg
100%
Sammenleggbar: Ja
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

sport logo

Kr 13 799,-

Abilica TopRower romaskin er en meget god romaskin som gir grunnlag for en effektiv trening. Dette er en romaskin som er utviklet for å tilfredsstille bedriftsmarkedet Denne romaskinen kan derfor brukes av kresne treningsentusiaster, med god erfaring. Den tåler harde treningsøkter med mye motstand. Abilica TopRower romaskin kan også legges sammen når den ikke er i bruk.

Motstand: Abilica TopRower fungerer ved bruk av luftmotstand. En jevn luftstrøm gjør at robevegelsene føles naturlige. Dette er en romaskin som er utformet for at du skal få følelsene av slik det er å ro på ekte. Du regulerer enkelt motstanden selv ved å velge blant totalt 9 mulige motstandsnivåer.

Antall programmer: Her får du en romaskin som gir deg 10 forhåndsinnstilte programmer å velge mellom. Før du begynner treningsøkten anbefales det at du setter deg inn i hva de ulike programmene går ut på. Du kan øke intensiteten eller velge et program med mange intervaller. Det er opp til deg hvilket program du ønsker å trene til.

Maks brukervekt: Dette er en romaskin som tåler en brukervekt på 150 kg. Du kan derfor være sikker på at den har et robust design. Setet er designet for gi deg en komfortabel sittestilling. Robevegelsene flyter bedre når du trener i høy intensitet. Den står godt plassert på gulvet mens du du trener.

Glidelengde: Glidelengden til Abilica TopRower romaskin er på totalt 90 cm. Dette tilsier at du kan jobbe effektivt med robevegelsene når du trener. Ved bruk av riktig motstand oppnår du det beste resultatet. Glidelengden er tilpasset bevegelsen som du har, når du ror i en robåt. Setet beveger seg i takt med rotaket uten at romaskinen lager mye lyd.

Sammenleggbar: Dette er en praktisk romaskin som kan legges sammen etter bruk. Den kan deretter transporteres til lagringsplassen. Romaskinen trenger derfor ikke å stå fremme når den ikke er i bruk. Den er enkel å ta frem når du ønsker å gjennomføre en effektiv treningsøkt. Dette gjør at du kan trene når du selv ønsker.

Dimensjoner: Abilica Toprower romaskin leveres med en lengde på 200 cm, bredde på 60 cm og høyde på 70 cm. Dette er en størrelse som gjør at den passer til de fleste treningsentusiaster. Den er lett å legge sammen om du ønsker å lagre den, når den ikke er i bruk. Den kan flyttes ved bruk av et praktisk transporthjul.

Slik fungerer en romaskin

Stadig flere velger å gå til anskaffelse av en romaskin til hjemmebruk. Dette er et effektivt treningsapparat som trener de fleste muskelgruppene. Du får derfor en meget god effekt av å trene roing jevnlig. Først og fremst er dette et treningsapparat som skal etterligne robevegelse, som utføres i en ekte robåt.

En romaskin kan brukes til både oppvarming og til en effektiv treningsøkt. Det er viktig at du starter treningsøkten ved å sitte langt fremme på romaskinen. Startposisjonen krever at du sitter med bøyde knær og med en krum rygg. Deretter presser du beina mot fotstøtten, før du trekker håndtaket mot deg og strekker ut beina.

Finn din egen rytme

I løpet av treningsøktene er det viktig at du finner din egen rytme. Slik effektiviserer du raskt treningen av hele kroppen. Romaskinens egenskap er å kunne etterligne roingen som skjer i en ekte robåt. Enkelte romaskiner har også vann, for at du skal få en mer ekte opplevelse. Du kan stille inn forhåndsinnstilte program om du ønsker det.

Derimot kan du også justerer treningsmotstanden selv. Før du begynner med den første treningsøkten, bør du derfor sette deg inn i hvilke programmer som er tilgjengelig. Du bør også undersøke om du kan regulere motstanden på romaskinen din. Denne motstanden kan ofte reguleres manuelt.

romaskin rytme

Bruk av forhåndsinnstilte programmer

En romaskin kan som regel brukes ved hjelp av forhåndsinnstilte programmer. Dette er gjerne programmer som bidrar til en effektiv treningsopplevelse. Det hevdes at en romaskin er blant de mest effektive treningsapparatene som er å få i dag. Formålet er å gi deg følelsen av å ro i en ekte robåt.

Hver enkelt romaskin byr på ulike treningsprogrammer. Dette er programmer som blant annet baserer seg på blant annet puls, rehabilitering og intervalltrening. De fleste romaskiner har en digital skjerm som viser nyttig informasjon under treningsøkten. Du kan følge med på pulsrytmen, hastigheten og kaloriforbrenning.

Reguler motstanden etter behov

Når du trener ved bruk av en romaskin kan du som regel justere motstanden manuelt. Hvis du ønsker å trene styrke anbefales det at du trener med høy motstand. Dersom du ønsker å trene kondisjon, bør du derimot trene med lav motstand. Du kan også regulere motstanden underveis  i treningsøkten. Slik tilpasses treningen til ditt nivå.

Du kan derfor trene både utholdenhet og styrke ved bruk av en romaskin. Dette er derfor et effektivt treningsapparat som raskt gir gode resultater. Når du bruker en romaskin til utholdenhetstrening bør du planlegge litt på forhånd. Du kan variere mellom langkjøring og intervalltrening ved behov. Du kan også kombinere roing med andre typer trening.

Velg riktig design til ditt bruk

Når du skal velge romaskin bør du tatt hensyn til dine behov. En romaskin kan ha ulike design. Den består vanligvis av en ramme, svinghjul, håndtak og sete. Mange romaskiner har også en digital skjerm som holder oversikten over dine treningsøkter. Denne digital skjermen er gjerne plassert foran. 

Designen er laget med utgangspunkt i hvilken type motstand som benyttes. Svinghjulet er som regel plassert foran. Setet er plassert bak svinghjulet, mens håndtakene er plassert over svinghjulet. Svinghjulet er tilpasset den type motstand som brukes. Dersom det benyttes vann som motstand vil vannet være synlig i boksen rundt svinghjulet.

Bruk av digital skjerm

De fleste romaskiner har en LCD digital skjerm som holder oversikten over treningsøktene dine. Ved bruk av denne skjermen får du tilgang til en oversiktlig treningsinformasjon. Før du begynner treningsøkten kan du velge en motstand som passer ditt treningsnivå. De fleste romaskiner tilbyr også en rekke valgfrie programmer.

Det er også mulig  å legge inn egne mål og resultater. Denne skjermen er praktisk for deg som ønsker å holde oversikten over fremgangen. På noen romaskiner kan du regulere vinkel og høyde før treningsøkten starter. Du kan også få en romaskin med trådløs kontroll på håndtakene. Her kan du blant annet justere motstanden underveis i treningen.

romaskin skjerm

Velg en romaskin med lavt lydnivå

En romaskin kan bruke motstand som reguleres med utgangspunkt i magnetisk, vann eller luftmotstand. En magnetisk motstand fungerer uten mye lyd. Denne motstanden passer for deg som ikke ønsker å blir forstyrret under treningsøkten. Du oppnår også en meget behagelig motstand som gjør roingen lettere.

Luftmotstand lager mer lyd når du bruker romaskinen. Derimot er dette en vanlig motstand som brukes i mange romaskiner. Når det brukes vann som motstand, kan du se en vannbeholder i nærheten av svinghjulet. Denne beholderen må etterfylles med vann etter hvert. Motstand ved bruk av vann lager de samme lydene som gjerne oppstår, i en vanlig robåt.

Fitnesstrening

Svinghjul gir god motstand

Når du skal velge en romaskin bør du også ta hensyn til svinghjulet. Et solid og stabilt svinghjul gjør at romaskinen gir den riktige motstanden. Dersom romaskinen har magnetisk motstand vil svinghjulet ha betydning for bremsemekanismen. Magneten som omgir svinghjulet fungerer som en bremsemekanisme.

For at det skal oppnås en optimal bremsemekanisme må svinghjulet være tungt nok. Romaskinen bør også være tung nok til å stå godt plassert på gulvet. Under en hard treningsøkt er det nødvendig at romaskinen ikke beveger på seg. Dette er egenskaper som har blitt tatt hensyn til i vår Romaskin test 2021.

Romaskiner i ulik størrelse

Størrelsen på en romaskin kan være avgjørende for om den kan brukes hjemme eller ikke. Hvis du ikke har mye plass, bør du vurdere en sammenleggbar romaskin. Dette gjør det enklere å plassere den på et trygt lagringssted når den ikke er i bruk. De fleste romaskiner leveres derfor med et transporthjul.

Dette transporthjulet gjør det enklere å flytte den etter endt treningsøkt. Du flytter den enkelt tilbake når du skal trene igjen. Du bør også ta hensyn til glidelengden. Dette er lengden du har tilgjengelig når du ror. Det er viktig at du bruker gode robevegelser. Setet bør bevege seg riktig i forhold til håndtakene.

Vedlikehold av romaskin

Det første du bør gjøre når du har fått en romaskin, er å sjekke hvordan den skal monteres. Det følger med en oppdatert bruksanvisning som gjør det lettere å montere den. Hvis du monterer romaskinen selv, vil du få en oversikt over deler og tilbehør. Da blir det enklere å vedlikeholde treningsapparatet senere.

Du bør sjekke romaskinen for skader både før og etter hver treningsøkt. Slik unngår du å måtte skifte ut romaskinen tidligere enn nødvendig. I den forbindelse er det viktig at du sjekker at svinghjul, håndtak og sete ikke har synlige skader. Disse delene er nødvendig for at romaskinen skal fungere tilstrekkelig. Derimot kan enklere deler byttes ut ved behov.

romaskin vedlikehold

God trening for muskelgrupper

Stadig flere har oppdaget romaskinen som et effektivt treningsapparat. En romaskin brukes også av profesjonellere idrettsutøvere, i kombinasjon med annen trening. Når du bruker en romaskin kan bevegelsene kategoriseres i fire ulike faser. Fasene kan også inndeles etter hvilke muskelgrupper som brukes. Fase 1 betegnes som Catch og trener hovedsakelig sete og muskulatur.

Fase 2 betegnes vanligvis som Drive. Denne fasen omfatter bevegelsen som oppstår når du dytter fra med beina, ved bruk av fotplaten. Fase 3 betegnes som Finish, og gjelder når du sitter tilbake i startposisjon. Fase 4 betegnes som Recovery. Denne fasen omfatter stillingen som du har, før du igjen begynner i fase 1.

romaskin test 2021 fitness

Riktig lengde på treningsøktene

Du bestemmer selv hvor ofte du ønsker å trene, ved bruk av en romaskin. Du bør i utgangspunktet vurdere lengde på treningsøkten, ut fra hvilke resultater du ønsker å oppnå. Du kan bruke en romaskin til både lange og korte intervaller. I starten anbefales det at du trener med lav mostand. Du kan derimot utføre lange treningsøkter om gangen.

I starten kan være nok å bare trene intensivt i 10 minutter om gangen. Det kan også være nok å trene rolig i 30 minutter. På denne korte stunden klarer du å trene alle musklene i hele kroppen. Etter noen treningsøkter med romaskinen kan du øke intensiteten. Du kan også kombinere roingen med styrketrening eller annen form trening.

Oppdatert romaskin test 2021

I vår Romaskin test 2021 har vi vurdert fem ulike romaskiner. Vi valgte å rangere Master R6030 som best i test da den leverer på samtlige områder. Dette er en meget god romaskin som tilfredsstiller forventningene til selv erfarne treningsentusiaster. Denne romaskinen fungerer ved bruk av luftmotstand. Den tilbyr også 15 effektive treningsprogrammer, som gjør treningsøkten morsommere..

Når du skal vurdere hvilken modell som passer best for deg, bør du undersøke hvilken brukervekt den tåler. En romaskin med et tungt svinghjul står stødig å gulvet. Du kan derfor trene harde intervaller uten at du opplever risting eller andre ubehageligheter. En romaskin bidrar til at du kan trene effektivt, selv om du oppholder deg hjemme.

Leave a comment