Massasjepistol test 2021

massasjepistol test 2021 best
massasjepistol test 2021 best

Vi har gjennomført en massasjepistol test for å se hvilke av de forskjellige massasjepistol modellene vi ønsker å anbefale i 2021. Det er først de siste årene disse apparatene har blitt populære, og det finnes nå mange forskjellige modeller på markedet. Ettersom det har dukket opp flere og flere massasjepistol merker og modeller, har det også kommet flere prisklasser. Det er nå mulig å få tak i en massasjepistol til en stor variasjon av priser. Derfor ønsket vi å gjøre en massasjepistol test for å se hvilken massasjepistol som er best.

Siden en massasjepistol ofte vurderes veldig individuelt, vil vi fortelle litt om hvem vi er som tester disse apparatene. Alle mennesker er forskjellige, og har forskjellig toleranse for trykk og massasje. Noen får vondt av all massasje, mens andre synes ikke det er godt nok før albuen gnis inn i musklene. I dette testpanelet har vi generelt grei toleranse for massasje, og vi tåler en trykk før vi synes det gjør vondt. Vi er ikke godt trente, men trener et par timer i uken for å vedlikeholde kroppen. Siden vi har en grei toleranse for massasjepistol, har vi også tatt med våre meninger om hvordan det føles å bruke den. Merk at disse meningene kommer fra et ståsted for oss som trenger litt trykk før vi synes det begynner å gjøre litt vondt. Dersom du er mer sensitiv, burde du starte på lavere frekvenser og slagdybde.

Massasjepistol test - Spesifikasjoner som vurderes

massasjepistol nivåer

Behandlingsnivåer

Det første vi vurderer er de ulike behandlingsnivåene. Hvor mange nivåer har massasjepistolen? Hvor varierende er behandlingen?

slagdybde massasjepistol test

Slagdybde

Slagdybde viser til hvor dyp behandling de ulike massasjepistol modellene tilbyr. Hvor mange MM slagdybde tilbyr de ulike merkene?

batteri massasjepistol test 2021

Batteritid

Batteritid er essensielt og en viktig spesifikasjon og vurdere. Hvor lang batteritid har massasjepistolen? Blir den levert med et ekstra batteri?

lydnivå massasje

Støynivå

Man ønsker en stillegående massasjepistol og vi vurderer derfor hvor høylytt de ulike modellene er. Hva er maksimal dB vi måler under behandling?

tilbehør massasjepistol

Massasjetilbehør

Massasjetilbehøret er hodene som følger med og som sørger for en variert behandling. Hvor mange tilbehør følger med?

frekvenser

Frekvenser

Frekvenser forteller noe om antall slag i minuttet. Hva er frekvensene på de ulike behandlingsnivåene? Hva er maksimal frekvens?

Sjekk ut topp 10 massasjepistol:

1. Trigger Point Premium - Massasjepistol

Massasjepistol Best i Test

terninkast 6 fitnesstrening
Trigger Point Premium massasjepistol best i test
Behandlingsnivåer: 15 stk
100%
Slagdybde: 12 mm
90%
Batteritid : 6 timer
100%
Støynivå: 50 - 55 dB
95%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

massasjepistoler hvit logo

Kr 2990,-

Behandlingsnivåer – Denne massasjepistolen har 15 behandlingsnivåer som starter på 1600 slag per minutt og går opp til 3000 slag per minutt. Her har du altså muligheten for å justere trykket og hurtigheten på din massasjepistol slik at massasjen blir akkurat slik du ønsker. De laveste frekvensene regnes som rolige nivåer som varmer opp musklene, mens de høyeste frekvensene kalles sportsmodus. Disse høye nivåene jobber hardere med musklene.

Slagdybde – Slagdybden forteller en del om hvor dypt massasjepistol modellen klarer å slå, og med 12mm treffer denne modellen godt. Når vi setter den inn mot musklene kjenner vi godt at den jobber innover. Vi justerer også presset mot musklene med selve apparatet. Det vil si at vi presser massasjepistolen hardere mot musklene de stedene vi synes slagdybden ikke er god nok. Dette gjelder spesielt på nakke og skuldre, samt lårmusklene der vi kjenner at vi har behov for litt ekstra kraft.

Batteritid – Vinneren av vår test, Trigger Point Premium Massasjepistol, blir levert med hele 2 oppladbare lithiumbatterier. Hvert av batteriene har omtrent 3 timers brukstid. Det vil si at en som har to fulladede batterier kan bruke sin massasjepistol i hele 6 timer før den må lades igjen. Nå er det ikke anbefalt å bruke en massasjepistol over så lang tid, men bruker man den i et kvarter hver dag har man altså batteri for 24 dagers bruk. Det er det vi kaller veldig god batteritid! Laderen som følger med denne massasjepistol modellen er en veldig god hurtiglader. Denne laderen lader opp batteriene fra 0% til 100% på bare 90 minutter. Dette trakk veldig opp i en massasjepistol test, siden vi ofte kan være litt glemsomme på å lade opp batterier. Skulle det være tilfelle, tar det bare halvannen time før man kan bruke Trigger Point Premium massasjepistol igjen. 

Tilbehør – I pakken til denne massasjepistol modellen følger det med 5 massasjehoder med forskjellige egenskaper. Det følger med to baller i to forskjellige størrelser, en kjegle, en gaffel og en med flatt hode. Litt lengre ned i testen her kan du lese om egenskapene til disse forskjellige hodene. Vi synes at dette var et godt utvalg av nødvendige hoder som har forskjellige bruksområder. Vi falt spesielt for den med flatt hode som fungerer bra til å varme opp muskler. I tillegg liker vi svært godt gaffelen som gir en deilig og dyp massasje langs ryggsøylen. I tillegg følger det med en hendig bæreveske der alle delene har hver sin dedikerte plass. Denne vesken gjør det enkelt å oppbevare sin massasjepistol uten fare for å ødelegge den. Da kan en alltid også vite hvor de forskjellige tilbehørsdelene er.

Brukstest – Når vi skulle kjøre test på en slik massasjepistol, ønsket vi å gjøre litt variert testing for å virkelig sette den på prøve. Vi valgte derfor å ikke bare teste hvordan den føles der og da, men om vi også kunne se noe forbedring over tid. Alle massasjehodene ble testet i løpet av testperioden, men vi valgte å følge et gitt ritual for å sette vår massasjepistol på test over en uke. Vi valgte derfor å teste det flate massasjehodet til oppvarming av muskler før en kort treningsøkt. Etter treningsøkten brukte vi den store ballen for å gi musklene en god behandling. Vi merket at ved å varme opp musklene med Trigger Point massasjepistol ble vi raskere klare til å utføre treningen. Det føltes også veldig behagelig å gjøre en massasjerunde med den store ballen etter treningen. Vi brukte hovedsakelig de lavere frekvensene for å ikke overbelaste musklene

Konklusjon – Vinneren av massasjepistol test 2021 er uten tvil Trigger Point Premium Massasjepistol. Den fikk et soleklart terningkast 6 av flere grunner. Først og fremst er dette en massasjepistol til en veldig overkommelig pris i forhold til sine konkurrenter. Her har vi en massasjepistol som leverer en stor variasjon av frekvenser, og som tilbyr mange muligheter for justering av hurtigheten. I tillegg leverer den testens beste batteritid, og to batterier inklusiv hurtiglading. Vi synes også at alle de nødvendige massasjehodene følger med i denne pakken. Denne massasjepistol modellen er et utrolig godt kjøp, og leverer høy kvalitet og mye verdi for pengene. Derfor er Trigger Point Premium massasjepistol kåret til best i test 2021!

2. Tigger Point Pro - Massasjepistol

Massasjepistol Test

terninkast 6 fitnesstrening
Trigger point m16 massasjepistol fitnesstrening test
Behandlingsnivåer: 5 stk
85%
Slagdybde: 16 mm
100%
Batteritid : 6 timer
100%
Støynivå: 60 - 65 dB
85%
Massasjetilbehør: 8 stk
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

massasjepistoler hvit logo

Kr 3490,-

Behandlingsnivåer – Her er det mye positivt å starte med. Denne massasjepistol modellen er en sterk, god og særdeles allsidig. Dette kommer vi nærmere inn på i vår test av Trigger Point massasjepistol, men først vil vi start med de fem forskjellige behandlingsnivåene. Trigger Point Pro massasjepistol har 5 ulike behandlingsnivåer. Disse er designet med tanke på forskjellige muskelgrupper, slik at man kan stille på nivåene utfra hvilke muskler som skal masseres. De forskjellige nivåene skiller på hvilken slagfrekvens og amplitude den skal massere med. Nivåene starter på 1200 slag per minutt som er relativt sakte, mens det høyeste nivået ligger på 2400 slag per minutt. Det kunne kanskje vært litt flere nivåer, men i vårt tilfelle var ikke dette så viktig da vi syns det var stor differanse på de ulike nivåene.

Slagdybde – Vi legger umiddelbart merke til at Trigger Point Pro massasjepistol får mye skryt for sin revolusjonerende slagdybde. Vår generelle oppfatning er at den vanlige slagdybden på en massasjepistol ligger på rundt 10 – 12mm, og det er også snittet i vår test. Dette apparatet har derimot hele 16mm slagdybde som er en halv centimeter lengre enn sine konkurrenter. Vi merket godt at den var mer «brutal» under massasjen. Denne slagdybden gjorde også at frekvensen på 2400 slag per minutt opplevdes som en dypere massasje enn 3000 slag per minutt på 12mm slagdybde hos konkurrentene. Trigger Point opplyser selv at 90% av de forskjellige massasjepistol modellene på markedet har en slagdybde på 12mm. De opplyser også at Trigger Point Pro massasjepistol går hele 80% dypere inn i muskulaturen enn en normal massasje.

Batteritid – I pakken følger det med et oppladbart batteri. Dette har en batteritid på 6 timers brukstid. Den medfølgende hurtigladeren lader opp batteriet fra 0% til 100% på omtrent 2,5 time. Hvis vi anslår at vi bruker Trigger Point Pro  massasjepistol i ca 15 minutter daglig tilsvarer dette 24 dagers batteritid. Dette er absolutt en godkjent batteritid synes vi. Ladetiden på 2,5 time gjør også at man ikke trenger å vente for lenge med massasjen dersom man har glemt å lade. I såfall kan man lade opp batteriet i en halvtime/tre kvarter og ha nok batteritid til å ta en full massasje. Deretter kan man sette den på lading igjen og lade batteriet fullt opp. Vi har ingenting å utsette på denne løsningen, men påpeker at det ikke følger med ekstra batteri.

Tilbehør – Det følger med 8 forskjellige massasjehoder i pakken. Disse gir en stor variasjon av tilgjengelige massasjeformer. Kombinert med de forskjellige behandlingsnivåene har man her alle muligheter for en komplett og avslappende massasje. De forskjellige hodene som følger med denne modellen massasjepistol inkluderer en stor ball for de store muskelgruppene, to mindre baller til mer spesifikke muskelgrupper, et flatt hode til oppvarming av muskler, og flere mer spesifikke hoder. Sistnevnte er designet til å treffe veldig spesifikke muskelgrupper som enten er vanskelige å komme til, eller som trenger ekstra behandling. Det følger også med en praktisk oppbevaringsveske med plass til både apparatet og massasjehodene. Denne gjør det veldig praktisk og enkelt å oppbevare sin nye massasjepistol når den ikke er i bruk.

Brukstest – Dette var en utrolig god opplevelse! Å gjøre massasjepistol test på et apparat av dette kaliberet var helt fantastisk, og her er grunnene våre. Først og fremst oppleves designet ordentlig gjennomtenkt. Det trekantede håndtaket virker eksakt slik det er ment, og gir oss muligheten til å legge trykk på apparatet i ukomfortable stillinger. Det er for eksempel ikke like lett å lette trykk på en massasjepistol når man skal massere sin egen rygg. Når man derimot har et apparat med dette trekantdesignet, får man trykk på en helt annen måte. I tillegg liker vi utrolig godt totalpakken vi opplever vi får med denne massasjepistol modellen. Det at apparatet har stor variasjon fra laveste til høyeste frekvens, en utrolig god slagdybde og stort utvalg av massasjehoder gir en helt suveren totalopplevelse.

Konklusjon – Trigger Point Pro massasjepistol er kanskje det beste kjøpet du kan gjøre i vår test. Den får en soleklar terningkast 6, på grunn av totalpakken den leverer. Vi er superfornøyde med de forskjellige behandlingsnivåene, og i ekstase for den gode slagdybden. Det store utvalget av massasjehoder gjør at denne massasjepistol modellen vil kunne løse ethvert problem du måtte ha. Eneste grunnen til at den havner på andreplass er fordi prisen er litt stivere enn Trigger Point Premium massasjepistol.

3. Thera Gun Pro - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
Theragun massasjepistol pro test
Behandlingsnivåer: 5 stk
85%
Slagdybde: 16 mm
100%
Batteritid : 5 timer
100%
Støynivå: 65 - 70 dB
80%
Massasjetilbehør: 6 stk
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

xxl logoo

Kr 6699,-

CDO logo.no

Kr 6699,-

Behandlingsnivåer – Theragun Pro massasjepistol oppleves som en godt gjennomtenkt maskin. Her har vi en massasjepistol som leverer 5 behandlingsnivåer fordelt fra 1750 slag per minutt til 2400 slag per minutt. Vi liker best å bruke høyeste nivå, og brukte dette oftest i testen. Det eneste vi savner her er noe lavere frekvenser i tillegg til de høye. Flere av konkurrentene i vår massasjepistol test har en del lavere frekvenser i tillegg til de høye, og dette gjør tilbudet mer komplett mener vi. Men, vi har ingenting å utsette på de behandlingsnivåene vi her har fått tildelt, og de er jevnt fordelt mellom frekvensene.

Slagdybde – Theragun har her klart å levere en massasjepistol med en eksepsjonelt bra slagdybde. For oss som vil ha en dyp og kraftig massasje, er dette helt ideelt. Dersom man ikke liker like mye kraft kan man også enkelt holde apparatet litt lengre fra kroppen, eller sette ned frekvensen. Siden de fleste massasjepistol modeller leverer en slagdybde rundt 10 – 12mm, er vi her svært imponert over 16mm. Det oppleves behagelig, og føles som at apparatet gjør en grundig jobb. Som nevnt vil man også kunne styre kraften og følelsen ved å holde apparatet lengre bort eller nærmere muskelen som skal masseres. I tillegg vil man også kunne justere dette ved å sette opp eller ned frekvensen. På denne måten kan man tilpasse behandlingen slik man ønsker. 

Batteritid – Når vi ser på batteritid i en test som denne av forskjellige massasjepistol modeller, ser vi ikke bare på batteritiden. Siden man normalt ikke skal bruke en massasjepistol mer enn en halvtime om dagen (helst mindre), er vi mer opptatt av totalopplevelsen. Her ser vi at det følger med 2 utskiftbare lithiumbatterier som har omtrent 2,5 time brukstid per stykk. Med en total på 5 timers batteritid, og gjennomsnittlig bruk på 15 minutter hver dag, er dette en batteritid på 20 dager. Dette anser vi som nokså gjennomsnittlig og bra i vår massasjepistol test.

Tilbehør – Theragun Pro massasjepistol kan kobles til smarttelefonen din via Bluetooth. På denne måten vil man kunne bruke den medfølgende appen til å lage egne velvære program, massasjeprogam, og fjernstyring av sin massasjepistol. Appen kan kobles til flere forskjellige Therabody produkter som Theragun Pro massasjepistol, Theragun Elite massasjepistol og Theragun Wave Roller. Appen heter Therabody, og er tilgjengelig til både Android og iOS. Tilbehøret som følger med i pakken er en lader, en hendig bæreveske, eget etui til det ekstra batteriet og 6 forskjellige massasjehoder. Av disse er det en vanlig stor ball, en mindre ball, en liten ball, en kjegle, et flatt hode og et flatt avlangt hode. 

Brukstest – Det første man legger merke til med denne massasjepistol modellen er utformingen. Den har et trekantdesign som gjør det enklere å legge press på steder det er vanskelig å komme til. Derfor ønsket vi å sette utformingen på en skikkelig prøve. Over en uke brukte vi Theragun Pro massasjepistol til å massere store muskelgrupper etter trening med den store ballen og det flate hodet. For å teste utformingen testet vi også de mindre hodene på vår massasjepistol til å massere langs ryggraden og i korsryggen. Sistnevnte er normalt områder det ikke er enkelt å massere selv. Vi merket fort at det føltes veldig behagelig å massere de store muskelgruppene etter trening, og følte oss mindre støle dagen etter. 

Konklusjon – Theragun Pro massasjepistol får en velfortjent tredjeplass i denne testen. Det vi liker best med den er trekantdesignet og den medfølgende appen. Det var hendig å kunne styre apparatet fra telefonen for å slippe å stoppe massasjen konstant for å endre innstilling. I tillegg likte vi godt velværeprogrammet som kan hjelpe med å lage et massasjeprogram for kroppen. Alt i alt er dette et fantastisk bra kjøp, men den ekstremt stive prisen gjør at den får terningkast 5.

4. Theragun elite - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
massasjepistol theragun elite test
Behandlingsnivåer: 5 stk
85%
Slagdybde: 16 mm
100%
Batteritid : 2 timer
85%
Støynivå: 70 - 80 dB
75%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

Kr 4499,-

tights logo

Kr 4499,-

Behandlingsnivåer – De forskjellige behandlingsnivåene til denne massasjepistol modellen fordeler seg ut på 5 frekvenser. Laveste nivå har en frekvens på 1750 slag per minutt, og høyeste på 2400 slag per minutt. Disse kan både styres direkte på din massasjepistol, eller via Therabody appen på din smarttelefon. Vi opplever dette som en grei fordeling av behandlingsnivåene. Selv om vi godt kunne tenkt oss et større repertoar av frekvenser, er vi godt fornøyd med 2400 slag per minutt. Når vi også kombinerer dette med den høye slagdybden, er det heller ikke like nødvendig med høyere frekvenser.

Slagdybde – Som de fleste andre massasjepistol modellene som havnet øverst i vår test, har også denne overlegen slagdybde. Siden gjennomsnittlig slagdybde på en massasjepistol er rundt 10-12mm er vi veldig fornøyde med å få levert hele 16mm i Theragun Elite massasjepistol. Som nevnt er kombinasjonen av denne gode slagdybden og de valgte behandlingsnivåene vel gjennomtenkt. Vi opplever her at Therabody vet hva de driver med, og hvilke nivåer og slagdybder som komplimenterer hverandre.

Batteritid – Theragun Elite massasjepistol kommer med et innebygget batteri med en batteritid på 2 timers brukstid. Den medfølgende hurtigladeren sørger for å lade opp batteriet fra 0% til 100% på omtrent 80 minutter. Siden vi generelt anbefaler å ikke bruke en massasjepistol mer enn 15 minutter daglig, vil dette bety at Theragun Elite massasjepistol har nok strøm for bruk i 8 dager.

Tilbehør – I denne pakken følger det med en hendig hard bæreveske som beskytter maskinen under oppbevaring. Her får du plass til din massasjepistol, den medfølgende laderen og de fem forskjellige massasjehodene som følger med. I esken får du nemlig med en stor ball, en mindre ball, en liten ball, en kjegle og et flatt avlangt hode. Disse fungerer på hver sin måte for å treffe best mulig på forskjellige muskelgrupper. Alle hodene har hvert sitt formål. De store har som formål å massere store muskelgrupper, mens de mindre har mer spesifikke oppgaver. Dette kan for eksempel være å treffe muskler som er vanskelige å komme til, der det er mye bein, eller for å løse opp knuter.

Brukstest – I vår massasjepistol test synes vi det er viktig å sette apparatet på en skikkelig prøve. Vi ønsket derfor å gjøre test på hvor godt Theragun Elite presterte sammenlignet med sin storebror Theragun Pro massasjepistol. Vi hadde derfor bestemt oss for å teste den dyreste av disse modellene først, og etter noen uker skulle vi så teste Elite massasjepistol. Derfor tok vi i bruk den store ballen for å massere de store muskelgruppene, og de mindre hodene for å massere korsryggen og langs ryggraden. Siden Theragun Elite massasjepistol også har det samme trekantdesignet var vi ikke overrasket over at denne også var svært ergonomisk. Vi opplevde også at muskelknuter ble noe forbedret den uken vi gjorde test på denne massasjepistol modellen.

Konklusjon – Det var ikke til å unngå at vi måtte sammenligne Theragun Elite massasjepistol med Theragun Pro. Disse modellene er såpass like, og så absolutt like gode, at vi måtte basere vurderingen på tilbehøret, batteriet og lydnivået. Når vi ser på hva vi får for pengene, ble beslutningen at det er verdt å betale litt mer for å få de ekstra godene. Derfor endre Theragun Elite massasjepistol på en hederlig fjerdeplass med terningkast 5 i vår test.

5. Eleeels X1T - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
Eleeels massasjepistol test
Behandlingsnivåer: 6 stk
85%
Slagdybde: 12 mm
90%
Batteritid : 10 timer
100%
Støynivå: 60 - 70 dB
85%
Massasjetilbehør: 4 stk
85%

butikk:

Pris:

Tilbud:

whitlogo

Kr 2374,-

Behandlingsnivåer – Det første som virkelig skiller seg ut med Eleeels X1T massasjepistol (annet enn navnet) er den enorme variasjonen av frekvenser. Her har delt opp behandlingsnivåene i kategoriene «komfortmodus» og «sportsmodus». I komfortmodus har denne massasjepistol modellen 3 nivåer med frekvensene 900, 1200 og 1500 slag per minutt. I sportsmodus har den frekvensene 1800, 2400 og 3200 slag per minutt. Det er veldig tydelig at Eleeels har satset på å gi kundene sine stor variasjon i massasjen, og dette liker vi veldig godt. Komfortnivåene på denne massasjepistol modellen gjør akkurat det, de masserer på et komfortabelt nivå. Med disse lave frekvensene oppleves ikke massasjen som en behandling, men heller en avslappende opplevelse. 

Slagdybde – Slagdybden på Eleeels sin massasjepistol er veldig komfortabel. Denne leverer i likhet med testvinneren 12mm slagdybde. Vi føler virkelig at vi ikke mangler noen ting når vi testet X1T massasjepistol. Det er også en god kombinasjon mellom slagdybden og det store spennet av frekvenser. På test av komfortnivå synes vi det er veldig behagelig at vår massasjepistol ikke går for dypt. Dette er fordi vi ønsker at en komfortmassasje skal være mild og overfladisk. På sportsnivå merker vi heller ikke et veldig stort savn, rett og slett fordi det er så hyppige frekvenser. I tillegg kan vi utnytte det gode ergonomiske designet til å legge litt ekstra press på vår massasjepistol der vi ønsker litt ekstra hardt arbeid.

Batteritid – Denne massasjepistol modellen leveres med et innebygget oppladbart lithiumbatteri. Dette batteriet har omtrent 10 timers batteritid, noe som gjør at den kan brukes lenge uten å måtte lades opp. Dersom vi regner med at man bruker sin massasjepistol i femten minutter hver dag vil dette si at den kan brukes i hele 40 dager før den må lades. I vår massasjepistol test er dette en av de beste batteritidene vi kom over, så dette liker vi godt. Det tok heller ikke mer enn et par timer å lade den opp fra 0% til 100%, så alt i alt er det ingenting å utsette på batteriet, batteritiden eller den medfølgende laderen.

Tilbehør – Det følger med fire forskjellige ekstra massasjehoder med Eleeels X1T massasjepistol. Disse er en stor ball, et flatt hode, en gaffel og en «bullet» som er ment til å treffe ekstra godt på muskler som er vanskelige å komme til. Disse hodene utfyller hverandre godt, og det eneste vi merker at vi savner i denne pakken er en litt mindre ball i tillegg til den store. I løpet av en slik massasjepistol test har vi fått prøve mange forskjellige massasjehoder, men ikke alle ble like mye brukt. Noen av de som følger med andre massasjepistol modeller oppleves også som litt unødvendige. I denne pakken føler vi at vi får akkurat de hodene vi har behov for, og ikke noe mer enn det.

Brukstest  – Denne modellen har også et litt spesielt ergonomisk utseende som gjorde det ekstra spennende å kjøre test på denne massasjepistol modellen. Her har de nemlig valgt å gjøre håndtaket litt skråstilt med mulighet for rotasjon. Dette gjør at vi under vår test fikk muligheten til å få et veldig godt på denne massasjepistol modellen. Vi merket også at dette gjorde at vi fikk en veldig god vinkel på apparatet under massasjen. Spesielt da vi forsøkte å bruke gaffelhodet til å massere langs vår egen ryggrad. Også på denne modellen kjørte vi test i en uke for å gi dette apparatet en rettferdig sjanse mot de andre massasjepistol modellene i vår massasjepistol test. Vi synes helhetsinntrykket av Eleeels X1T massasjepistol er meget god etter å ha gjort test på den i en uke.

Konklusjon – Det er mye bra å si om Eleeels X1T massasjepistol, og det er ingen tvil om at vi kan anbefale denne varmt. Den ligger midt på treet på prisnivå i vår test, men sammenlignet med de andre massasjepistol modellene føler vi kanskje ikke denne leverer like bra på samme prisnivå. Med Eleeels får du eksepsjonelt bra batteritid, men vi synes fortsatt ikke det spiller veldig stor rolle om du kan bruke den i 20 eller 40 dager før den må lades. Alt i alt handler det mer om hvordan det oppleves å bruke den, og hvilket tilbehør som følger med. Det er lite negativt å si om denne massasjepistol modellen, men vi trekker litt for et par små punkter. Eleeels X1T  får en velfortjent femteplass og terningkast 5 i vår massasjepistol test.

6. Witt super Hit - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
Witt Super Hit massasjepistol
Behandlingsnivåer: 5 stk
85%
Slagdybde: 12 mm
90%
Batteritid : 2,5 timer
85%
Støynivå: 50 - 55 dB
95%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

power. logo

Kr 4495,-

skousen.no logo

Kr 4495,-

Behandlingsnivåer – Her er det virkelig noen som har turt å tenke annerledes. Witt Super Hit massasjepistol leverer enestående teknologi som ene og alene er til for å gjøre massasjeopplevelsen enda bedre. I en massasjepistol test er vi naturligvis mest opptatt av hvordan apparatet oppleves i bruk, og her ble vi ikke skuffet. Her får du nemlig ingen behandlingsnivåer å stille på, alt du trenger å gjøre er å bytte massasjehode, og Witt Super Hit endrer innstillingene for deg. Den har frekvenser opptil 3500 slag per minutt, og justerer denne frekvensen hele tiden mens du masserer.

Slagdybde – Den oppgitte slagdybden på 12mm er nokså gjennomsnittlig, men det betyr ikke at den er noe annet enn kjempebra. Siden denne massasjepistol modellen justerer frekvens og slagdybde automatisk vil man ikke trenge å gjøre annet enn å sette på riktig hode, og starte å massere. Witt Super Hit har også en intelligent gjenkjenning av ben, slik at den kan justere trykket og slagdybden. Dette gjør massasjen utrolig behagelig, og man trenger ikke justere grepet eller trykket selv. Vi merket spesielt forskjell når vi masserte rundt områder der vi treffer ben iblant. Spesielt rundt skuldre, albuer, kne og på anklene.

Batteritid – Witt Super Hit massasjepistol blir levert med et innebygget oppladbart lithiumbatteri. Dette batteriet har en brukstid på omtrent 2,5 time. Siden vi regner vanlig bruk som 15 minutter per dag, kan vi derfor regne dette om til 10 dagers batteritid. Som vi har nevnt i flere av de andre testene også synes vi ikke det er så fryktelig viktig i vår massasjepistol test om det er 10, 20 eller 40 dagers batteritid. Selvfølgelig er det praktisk dersom man slipper å lade opp batteriet så ofte. Det blir selvfølgelig noe man vurderer opp mot de andre massasjepistol modellene, men det er ikke avgjørende for vurderingen. Ladetiden er omtrent 2,5 time fra 0% til 100% som også er helt vanlig oppladningstid. Det er hverken imponerende eller skuffende, kun helt gjennomsnittlig.

Tilbehør – Som allerede nevnt følger det med 5 smarte massasjehoder som har en integrert funksjon med Witt Super Hit massasjepistol. Apparatet gjenkjenner hvilket hode du har montert på, og tilpasser deretter behandlingsnivået og slagkraften etter dette. De forskjellige massasjehodene som følger med er en stor ball som skal brukes til store muskelgrupper, et flatt hode for oppvarming av muskler, «joint-massasjehode» som er spesielt tilpasset ledd og ryggsøylen, trigger-point massasjehode, og «akillesene-massasjehode». Displayet på denne massasjepistol modellen forteller hvilke områder på kroppen som skal masseres med massasjehodet som er montert på. Det følger også med en hendig bæreveske til oppbevaring av din massasjepistol, og selvfølgelig en lader.

Brukstest – Vi gledet oss veldig til å teste denne massasjepistol modellen i vår test, siden den lover utrolig smarte og velfungerende funksjoner. Derfor ville vi sette de smarte behandlingsnivåene på prøve. Vi valgte derfor å teste Witt Super Hit massasjepistol på steder der den må gjenkjenne forskjellen på bløtvev og benmasse ofte. Over en uke brukte vi derfor denne massasjepistol modellen til å massere armer, skuldre, legger og føtter. Vi byttet rundt på massasjehodene etter instruksjonene om hva som skal brukes hvor. I en massasjepistol test er det viktig å følge instruksjonene for å teste på riktige grunnlag, derfor var vi nøye med dette. et smart apparat som tar særdeles gode valg for oss, men noen ganger ønsker man også å stille på ting manuelt. 

Konklusjon – De som velger å kjøpe Witt Super Hit massasjepistol får en helt suveren massasjepistol. Det er ingen tvil om at denne modellen leverer svært godt i våre massasjepistol test, men vi kunne ikke gi den førsteplassen av flere grunner. Den ender opp med terningkast fem fordi den er en helt ypperlig massasjepistol av øverste kvalitet, men vi savner muligheten for manuelle innstillinger. Vi en slik test ønsker vi å få ting i pose og sekk, og føler derfor vi får mer for pengene i flere av de andre modellene. Dette er ingen billig maskin, og til denne prisen føler vi vi fortjener hakket bedre batteritid og manuelle behandlingsnivåer i tillegg til de automatiske. Men, den automatiske gjenkjenningen av ben er helt suveren, og sikrer Witt Super Hit massasjepistol en velfortjent sjetteplass og terningkast 5.

7. Hyperice Hypervolt Plus - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
hyperice hypervolt massasjepistol test 2021
Behandlingsnivåer: 3 stk
80%
Slagdybde: 12 mm
90%
Batteritid : 2,5 timer
85%
Støynivå: 50 - 55 dB
95%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

netonnet logo

Kr 4750,-

Behandlingsnivåer – Det er ingen tvil om at dette er en kraftig massasjepistol som imponerer i vår test. Den har dessverre bare 3 behandlingsnivåer, noe vi synes er litt lite, men til gjengjeld føler vi disse er plassert på veldige riktig fordelte nivåer. Første nivå er på 2000 slag per minutt, som er relativt høy frekvens, men vi synes allikevel det er et bra nivå å starte massasjen på. Neste nivå er 2600 slag per minutt som er et greit og relativt høyt behandlingsnivå. Det høyeste er 3200 slag per minutt som virkelig jobber med musklene. Alt i alt føler vi at Hyperice Hypervolt Plus massasjepistol har fått med de viktigste frekvensene, men savner allikevel noen flere alternativ i enda lavere frekvenser.

Slagdybde – Det er ingen tvil om at vi med denne massasjepistol modellen får en god og dyp massasje. Slagdybden på denne maskinen er god. Når vi testet de forskjellige massasjehodene som fulgte med følte vi at vi fikk en god og dyp massasje. Det er også slik at man enkelt kan legge ekstra press eller tyngde på sin massasjepistol dersom man vil ha litt ekstra kraft. Dette gjør at slagdybden her ikke spiller så enormt stor rolle, men vi vil bemerke at det oppleves som en utrolig god og dyp massasje med dette apparatet.

Batteritid – Også her leverer Hyperice Hypervolt Plus massasjepistol nokså gjennomsnittlige resultater. Igjen så opplever vi at det ikke har så stor betydning om antall dager de forskjellige massasjepistol modellene kan brukes før de må lades. Denne modellen har en batteritid på 2,5 timer som kan gjøres om til 10 dager dersom man bruker den omtrent 15 minutter hver dag. Ladetiden er også på omtrent 2,5 time fra 0% til 100%, så her ligger denne massasjepistol modellen på samme nivå som de fleste andre apparatene i vår test.

Tilbehør – Det er alltid spennende å teste ut de forskjellige massasjehodene som følger med en massasjepistol. Først og fremst følger det med en standard stor ball som er beregnet for store og generelle muskelgrupper. I tillegg følger det med et spisst kuleformet hode som skal brukes på diverse triggerpunkt for å løse opp knuter. Neste massasjehode som følger med denne massasjepistol modellen er et dempende hode som er svært skånsomt mot sensitive områder. Disse kan være håndledd, ankler, knær og områder der det er mye ben. Gaffelhodet som følger med er beregnet til lange muskler som på leggene, forarmer, og langs ryggraden. Til slutt følger det også med et flatt hode som passer bra for store flate områder, samt for å varme opp muskulaturen.

Brukstest – I alle testene vi har gjort i vår massasjepistol test har vi valgt å utfordre apparatene på områder der vi virkelig ser om de leverer bra eller dårlig. I vår test av denne massasjepistol modellen fra Hyperice ønsket vi å se hvordan den presterer når den bare har tre behandlingsnivåer. Vi valgte å hovedsakelig dele opp bruken i to. Første halvdelen av økten brukte vi den til å massere de store muskelgruppene, og neste halvdelen av økten masserte vi triggerpunkt. Vi startet på det laveste nivået for å gi musklene en mulighet til å vende seg til behandlingen. Umiddelbart følte vi at det var litt for høyt nivå til å starte med, og dette gjaldt både triggerpunkt og store muskelgrupper. Ellers vil vi også bemerke at vi synes det er veldig bra at Hyperice Hypervolt Plus massasjepistol har såpass høy frekvens på det høyeste. 

Konklusjon – Dersom dette er din nye massasjepistol, har du all grunn til å være fornøyd. Dette er et apparat du kan få mye glede, og mange helsefordeler fra. Den har en relativt stiv pris, men sammenlignet med de andre modellene i vår test er dette en massasjepistol som leverer bra jevnt over til prisen å være. Det hersker ingen tvil om at denne modellen gjør jobben sin, og batteritiden er mer enn god nok. Det er en riktig fordeling av massasjehoder som følger med, og her savner vi ingen deler. Det som derimot trekker ned et mangelen på behandlingsnivåer og lavere frekvenser. Siden den er såpass god som den er, trekker vi ikke mer enn et terningkast for dette, og gir den derfor terningkast 5. Den havner på en god syvende plass i vår massasjepistol test.

8. Hyperice Hypervolt - Massasjepistol

Massasjepistol Test

Terningkast 5 fitnesstrening
Hypervolt massasjepistol test
Behandlingsnivåer: 3 stk
80%
Slagdybde: 11 mm
85%
Batteritid : 2,5 timer
85%
Støynivå: 60 - 65 dB
90%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

lopelogoo

Kr 3690,-

Behandlingsnivåer – Hyperice Hypervolt massasjepistol er lillebroren til Hyperice Hypervolt Plus. Disse to er i utgangspunktet nokså like, men plus-varianten kommer med en kraftigere motor og er mer stillegående. Derfor var vi ikke veldig overrasket over at disse to oppleves veldig likt, og de kommer med samme frekvensnivåer og behandlingsnivåer. Også her opplever vi at det kunne vært litt flere frekvenser på de lave nivåene for massasje på komfortnivå. 2000 slag per minutt oppleves nokså høyt for å starte opp massasjen, og kunne med fordel vært lavere. Derimot er vi svært fornøyde med at den høyeste frekvensen er hele 3200 slag per minutt. Dette er en veldig god frekvens når vi virkelig vil jobbe dypt og kraftig med muskelknutene.

Slagdybde – Denne massasjepistol modellen er ikke like kraftig som plus-varianten, men den klarer allikevel å massere dypt og godt. Det den mangler i kraft kan man hente inn igjen ved å legge ekstra trykk på apparatet under massasjen. Det er altså en massasjepistol med helt gjennomsnittlig slagdybde og kraft, og den leverer generelt bra. Etter en økt med denne modellen er det ingen tvil om at musklene har fått jobbet godt. Den har også kommet godt til på vanskelige områder som mellom skulderbladene.

Batteritid – Her får du en batteritid på 2,5 times brukstid, som tilsvarer 10 dagers bruk dersom du bruker den 15 minutter om dagen. Vi anbefaler å ikke bruke den mer enn dette hver dag, da er definitivt er noe som heter overforbruk av massasjepistol. Batteritiden er helt gjennomsnittlig, og trekker ikke ned noe særlig da vi føler at det er helt overkommelig å lade maskinen en gang i uken for å være på den sikre siden. Det tar heller ikke veldig lang tid å lade den opp igjen, og vi synes det er helt innafor at det tar rundt 2-2,5 time å lade den fra 0% til 100%.

Tilbehør – Fem massasjehoder følger med i denne pakken i tillegg til en praktisk hard veske for oppbevaring, og lader. Når vi skulle gjøre test på massasjehodene som følger med Hyperice Hypervolt massasjepistol, sjekke vi godt hva de forskjellige hodene er ment til å brukes til. Den medfølgende gaffelen er oppgitt til å skulle brukes på såkalte lange muskler. Dette betyr at den skal brukes på steder som leggen, ryggsøylen, overarmen og lignende. Den store ballen er ment til å stimulere store muskelgrupper, og gir en intens vibrasjonsmassasje på lårmuskler, skulder og nakke, og brystmusklene. Det dempende hodet er ment for ledd og muskelfester der det ofte også er mye ben.Det flate hodet er ment til flate muskelområder som brystpartiet eller ryggen. 

Brukstest – Totalopplevelsen av denne massasjepistol modellen er veldig lik dens storebror Hyperice Hypervolt plus massasjepistol. Dette er heller ikke overraskende siden de begge har de samme spesifikasjonene, og det er kun kraften og lydnivået som skiller dem. Det sagt så er ikke dette en svært bråkete modell, men vi merker godt at den lager litt mer lyd under massasjen ens den storebror. Ellers testet vi denne på samme måte som plus-modellen og sitter igjen med det samme inntrykket. Den er god til å komme til på de forskjellige områdene, og den masserer godt og dypt. På de høye frekvensene er den utrolig god, men vi kjenner savnet av lavere frekvenser. Derfor scorer den ikke helt til topps på komfortnivå.

Konklusjon – For å oppsummere er opplevelsen av denne massasjepistol modellen veldig lik testens syvendeplass. Her var det lite som skilte de to søskenmodellene, men i vår massasjepistol test var det lydnivået som avgjorde plasseringen. Siden plus-modellen altså har et lavere lydnivå, og derfor bråker mindre for de som skal se på TV, ender Hyperice Hypervolt massasjepistol på åttendeplass, hakket etter storebroren sin. Begge maskinene tar med seg en velfortjent terningkast 5, for dette er gode maskiner som er verdt prisen.

9. Abilica MassageGun Pro - Massajsepistol

Massasjepistol Test

terningkast 4 fitnesstrening.no
Abilica massasjepistol test 2021
Behandlingsnivåer: 6 stk
85%
Slagdybde: 10 mm
80%
Batteritid: 3 timer
85%
Støynivå: 55 - 60 dB
90%
Massasjetilbehør: 5 stk
90%

butikk:

Pris:

Tilbud:

treninglogo

Kr 1995,-

CDO logo.no

Kr 1995,-

Behandlingsnivåer – Dette er en av massasjepistol modellene som imponerte oss i vår test. Det er først og fremst fordi det er testens billigste massasjepistol. Dette er en rimelig massasjepistol som leverer imponerende 6 behandlingsnivåer jevnt fordelt fra 1200 slag per minutt til 2800 slag per minutt. Dette betyr at man kan starte svært behagelig på et komfortnivå og vende musklene til behandlingen. Dersom man ønsker å øke kraften har man nivåer helt opp til 2800 slag per minutt som gir en kraftig og dyp behandling. Det er flisespikkeri, men skulle vi påpekt noe her så savner vi et eller to ekstra nivåer på frekvenser litt over 3000 slag per minutt.

Slagdybde – Dette er kanskje det tydeligste tegnet på at dette er en rimeligere massasjepistol. Denne massasjepistol modellen har nemlig ikke like god slagdybde som de andre modellene i vår test. 10mm er fortsatt en gjennomsnittlig og uproblematisk slagdybde. Utfordringen kommer når man skal sammenligne med modeller som koster både to og tre ganger så mye. I denne sammenhengen blir det nokså snaut, og helhetsopplevelsen er at den godt kunne vært litt kraftigere.

Batteritid – Den oppgitte batteritiden er 2-5 timers brukstid, og dette opplever vi kommer veldig an på hvilket behandlingsnivå man bruker når man masserer. 2 timers brukstid er allikevel ikke dårlig på full guffe, og vi synes ikke det er noe å trekke på her. Kjører man høyeste frekvens hele tiden har man allikevel 8 dagers bruk dersom man bruker den i 15 minutter hver dag. Masserer man derimot på komfortnivå hele tiden vil man slippe å lade mer enn hver 20.dag. I en massasjepistol test som denne er dette mer enn godt nok, og vi synes egentlig det er nokså imponerende batteritid til å være en rimelig modell. Ladetiden for å lade den fra 0% til 100% er omtrent 3,5 time. Dette er litt lengre enn konkurrentene i vår test, men det er helt akseptabelt at en massasjepistol må ligge noen timer på lading etter 20 dagers bruk.

Tilbehør – Til å være testens rimeligste massasjepistol er vi imponert over innholdet i pakken. Vi hadde forventet et par ekstra massasjehoder, men da vi så at det fulgte med hele 5 massasjehoder var vi positivt overrasket. Det er også et fornuftig utvalg av hoder som følger med, som dekker et bredt spekter av behandlingsområder. Den store ballen som følger med alle de forskjellige massasjepistol modellene følger selvfølgelig også med her. I tillegg får man med et gaffelhode, et flatt hode, et spisst kuleformet hode, og et hode som etterligner en tommel. Sistnevnte ble faktisk favoritten vår, da den virkelig simulerer en tommel som presses ned i musklene. Under testen fikk vi testet alle hodene over en uke, og vi merket at vi hele tiden ble trukket mot dette tommelhodet.

Brukstest  – I løpet av uken vi testet denne massasjepistol modellen fikk vi satt de forskjellige hodene på prøve. Vår generelle oppfatning er at dette er en modell som kan gi veldig mye glede til de som ikke vil bruke flere tusenlapper på en massasjepistol med flere funksjoner. Her får man et godt repertoar av frekvenser som dekker de fleste behov, og massasjehoder som dekker de fleste muskelgrupper på kroppen. Som nevnt tidligere merket vi at det var et lite savn etter litt høyere frekvenser de gangene vi virkelig trengte kraftig og dyp massasje. Dette er ikke essensielt, men vi opplever allikevel at dette trekker litt ned.

Konklusjon – Alt i alt er dette en massasjepistol som gjør det bra i vår test. Det er ingen tvil om at dette er et utrolig godt kjøp, og det eneste vi velger å trekke litt for er mangelen på frekvenser over 3000 slag per minutt og slagdybde. Derfor får den et utrolig velfortjent terningkast 4, og havner på en niendeplass i vår massasjepistol test.

10. Master Fitness MG500 - Massasjepistol

Massasjepistol Test

terningkast 4 fitnesstrening.no
MG500 massasjepistol test
Behandlingsnivåer: 6 stk
85%
Slagdybde: 10 mm
80%
Batteritid: 5 timer
95%
Støynivå: 60 - 65 dB
90%
Massasjetilbehør: 4 stk
85%

butikk:

Pris:

Tilbud:

treninglogo

Kr 1945,-

CDO logo.no

Kr 1945,-

Behandlingsnivåer – Dette er en massasjepistol som vi føler fortjener en plass på denne listen. Alt i alt er det en imponerende maskin som leverer utrolig bra på frekvensområdet. Den har 6 forskjellige behandlingsnivåer jevnt fordelt mellom 1200 slag per minutt og 3200 slag per minutt. Dette er et godt repertoar og vi føler den dekker alle behovene vi har i en massasjepistol. Den presterer jevnt over veldig bra på komfortnivåene der vi ønsker en rolig og mild massasje. Når vi ønsker en hard og kraftig massasje, får vi akkurat det vi ønsker på de høye frekvensene.

Slagdybde – Dette er kanskje akilleshælen til denne massasjepistol modellen fra Master Fitness. MG500 massasjepistol leverer god kraft og et godt repertoar av frekvenser, men mister litt av gnisten på slagdybden. Det sagt er dette også relativt enkelt å kompensere for ved å legge ekstra trykk på apparatet under massasjen, men over tid er dette litt tungvint. 

Batteritid – Her er det ingenting å utsette på Master Fitness MG500 massasjepistol. Det er ingen tvil om at denne massasjepistol modellen leverer helt enormt bra batteritid. Her får man altså svimlende 5 timers brukstid i en budsjettmodell, og det er ingenting å kimse av. Bruker man sin massasjepistol i 15 minutter hver dag, kan man altså bruke denne modellen i 20 dager før den må lades på nytt. Det tar noen timer å lade den opp igjen, men det gjør ingenting. Vi synes det er veldig godt gjort at den av de rimeligste massasjepistol modellene i vår test leverer en av de beste batteritidene.

Tilbehør – Her er det ikke et dårlig utvalg, men kanskje litt begrenset. Det følger nemlig med fire massasjehoder. Den første er den store ballen som følger med alle massasjepistol modellene vi har hatt i vår massasjepistol test. Den neste er gaffelhodet vi gjenkjenner fra flere av de andre modellene. Denne har vi også blitt veldig glad i da den kommer godt til når vi ønsker å massere langs ryggraden eller på forsiden av leggen. Det tredje massasjehodet er det kuleformede hodet som vi også har brukt en del gjennom denne testen, og vi vet at denne er veldig god til å løse opp knuter. Til slutt finner vi et massasjehode som ligner på de flate hodene vi har sett på andre modeller i testen. Forskjellen er at denne er litt mer halvmåneformet, og har noen tagger som skal være med på å hjelpe blodsirkulasjonen under massasjen. 

Brukstest – Vi ønsket å teste denne maskinen på samme måte som vi skulle teste de dyrere modellene. Derfor valgte vi å gjøre en kombinert test av denne massasjepistol modellen. Vi valgte å bruke den store ballen og det halvmåneformede hodet til å massere de store muskelgruppene før og etter trening. De to andre hodene brukte vi mest til å massere knuter etter trening.  I praksis betyr dette at vi kjørte fem minutter med massasje før trening, deretter hadde vi enkle treningsøkter med kondisjon eller styrke i omtrent 45 minutter. Deretter tok vi en ny økt med MG500 massasjepistol for å løse opp knuter mens musklene var varme. Vi synes alt i alt at denne massasjepistol modellen leverer bra på de fleste punkter.  Sammenlignet med de andre massasjepistol modellene i vår test, må vi si oss fornøyde.

Konklusjon – Tiendeplassen i vår massasjepistol test går til Master Fitness MG500 massasjepistol. Dette er en god modell som kan kjøpes til en svært rimelig penge. Vi anser denne modellen som et veldig godt kjøp, og mye for pengene. Til syvende og sist er det denne modellen som kommer ut dårligst i testen, men det er allikevel en god modell som man trygt kan gå til innkjøp av. Terningkast 4 får den fordi vi mener det mangler noen massasjehoder for å dekke alle behov man har for massasje. Vi savner blant annet en mindre ball eller et dempende hode til ledd og muskelfester. Vi føler også at denne modellen er litt mer bråkete enn flere av de andre modellene i testen og har en dårligere slagdybde. 

Hvordan bruker man en massasjepistol?

Når det kommer til helse og behandling er det viktig å huske på at alle kropper er forskjellige, og har forskjellige behov. Allikevel finnes det flere forskjellige råd og veiledninger man kan bruke for å komme i gang. Husk alltid på at du skal lytte til kroppen, og stoppe hvis du føler ubehag. Når man skal bruke en massasjepistol er det flere forskjellige bruksområder. Man kan bruke den til å aktivere musklene og muskelfunksjonene, og varme opp musklene før trening. Man kan bruke den til å behandle og løse opp muskelknuter og såre muskler. De forskjellige hodene som følger med de forskjellige massasjepistol modellene har også forskjellige funksjoner og skal brukes på forskjellige områder på kroppen.

massasjepistol guide

Behandling av muskler

I tilfellene da vi ville teste behandling av muskler i vår massasjepistol test valgte vi å følge denne veiledningen vi fant. Dette var en veldig konkret forklaring på hvordan vi skulle bruke vår massasjepistol på de forskjellige musklene. Når du skal velge behandlingsnivå og frekvens er det lurt å alltid starte på lavere komfortnivå for å finne ut hvor mye musklene dine tåler. Derfor burde du starte på laveste frekvens, og dersom du føler det går fint kan du øke frekvensen etter hvert som du gjør intervallene. Ved neste økt kan du starte på en litt høyere frekvens, og jobbe deg enda høyere oppover dersom du føler det er nødvendig.

Skuldre massasjepistol

Skuldre og nakke

Her kan det brukes flere forskjellige massasjehoder, så følg veiledningen til din massasjepistol for å velge ut riktig hode til ditt behov. For å massere muskelen presser du din massasjepistol mot muskelen og masserer i omtrent 20 sekunder. Så gjør du det samme på andre siden. Gjenta denne prosessen 3 ganger.

Bryst massasjepistol

Bryst og frontparti

Disse litt større musklene kan du massere i omtrent 30 sekunder på hver side, og gjenta en gang. Beveg massasjestolen rundt og sørg for at hele brystpartiet blir behandlet. Her kan vi anbefale å begynne med et lavere nivå og deretter øke. Her anbefaler vi å bruke den runde ballen som tilbehør når du masserer.

rygg massasjepistol

Rygg

Her er det ofte man har en del problemer, og du kan trygt massere disse musklene i 30 sekunder av gangen på hver side, og gjenta 2 ganger før du bør ta pause. Det er ikke alltid like lett å nå alle de ulike muskelgruppene på ryggen og det mest optimale er om du får hjelp av en annen. Her anbefaler vi gaffelhodet på korsryggen og den runde ballen på resten av ryggen.

Bein massasjepistol

Bein

De forskjellige musklene i bena er vant til høy belastning, så her kan du godt holde på i alt fra 30 til 60 sekunder avhengig av hvor på bena du masserer. Desto større muskelen er, desto lengre kan du holde på. På baksiden av bena kan du gjenta prosessen 4 ganger, mens på fremsiden kan du gjenta 3 ganger.

Aktiver musklene

Da vi skulle teste de forskjellige funksjonene i vår massasjepistol test fulgte vi en veileder som fortalte litt om hvordan man kan aktivere musklene. Veilederen forklarte helt konkret hvordan man skulle behandle de forskjellige musklene for å aktivere musklene og nervefibrene før, under og etter trening. Til denne prosessen brukte vi normalt sett den store ballen som fulgte med. Dersom vi ville bruke noe annet valgte vi som oftest det flate hodet som er ment til å varme opp musklene, og massere flate muskelområder.

 

warm-up
Før trening

Start med å sette din massasjepistol på et lavt komfortnivå og masser den aktuelle muskelen i 30 sekunder. Dette aktiverer muskelen og varmer den opp for trening, og sørger for at nervefibrene er klare for belastning.

workout
Under trening

For å sørge for at musklene er klare for belastning kan du massere den aktuelle muskelen i 15 sekunder. Dersom musklene begynner å bli slitne, eller du kjenner at du kan få krampe kan du benytte dette trikset for å klargjøre muskelen for ytterligere belastning.

yoga
Under trening

Nå kan du benytte de forskjellige massasjehodene på de muskelgruppene du har brukt under treningen. Sett det riktige hodet på din massasjepistol og masser den aktuelle muskelen i to minutter.

Massasjepistol tilbehør

Som vi har sett gjennom vår massasjepistol test finnes det et stort utvalg av massasjehoder, og de har ofte forskjellige navn. Selv om de ofte kalles forskjellige ting, har de som regel samme funksjoner. Det er også flere av disse som kan se forskjellige ut, men hvor de har samme bruksområde eller skal fungere på samme måte.

 

gaffelhode massasjepistol
Gaffelhode

Denne har som regel omtrent samme utseende, og ser ut som en gaffel med to spyd. Den er designet til å fungere utrolig bra på muskelområder som nakke, ryggrad, leggmusklene og akillessene. Dette massasjehodet er veldig god til å komme til på spesifikke områder på kroppen. Den øker blodsirkulasjonen rundt føttene, og har en fin passform til å komme rundt bena i ankelen. Dersom man sliter med skader, kan denne være god til å bruke på sin massasjepistol.

kilehode massasje
Gaffelhode

Dette massasjehodet har ofte forskjellige navn, men den ser ut som en kile. Den er altså lang og flat, og er veldig god til å få massert mellom skulderbladene. Dette massasjehodet er utrolig bra for å bruke på skuldre, bryst, rygg, nakke og bena. Denne lar din massasjepistol gi en veldig presis og dyp massasje på spesielle områder. Den kommer utrolig godt til for å massere muskler som ligger mellom ben, som for eksempel bak skulderbladene og rundt bekkene.

stor ball
Stor ball

Den store ballen er standard tilbehør og følger med alle massasjepistol modeller. Den er mest brukt til å stimulere blodsirkulasjonen i store muskelgrupper og gi vibrasjonsmassasje til disse. De store muskelgruppene denne burde brukes på er lår, bryst, rygg, legger, mage og skuldre. Den sørger for en mer generell massasje og er behaglig å bruke hvis du liker en litt mildere massasje. Brukes ofte etter treing eller annen fysisk aktivitet.

lite massasjepistol hode
Liten ball

Den lille ballen kommer ofte i mange forskjellige størrelser og kan med dette ha litt forskjellige funksjoner. Felles for alle de mindre ballene er at de fungerer bra på din massasjepistol til å massere både store og mindre muskelgrupper. Denne gir som den store ballen en økt blodsirkulasjon, og en dyp vibrasjonsmassasje på muskelgruppene. I likhet med den store ballen, så sørger denne for en litt mildere massasje og den fungerer godt på de fleste muskelgrupper.

Kjeglehode massasjepistol
Kjegle hode

Dette massasjehodet har vi sett komme i mange forskjellige former og fasonger. De har ofte også mange forskjellige navn. I vår massasjepistol test har vi fått testet den både som kuleformet hode, kjegle og tommelformet hode. Hensikten med dette massasjehodet er å trekke mer spesifikke områder på kroppen. Meningen er å løse opp muskelknuter og stimulere til økt blodsirkulasjon på områder som kan være vanskelig å få til med bare hendene.

Flatt tilbehør
Flatt hode

Dette hodet har vi også sett i flere forskjellige former, med forskjellige navn. Dette er hodet som er mest brukt blant toppidrettsutøvere fordi den har en unik evne til å avlaste stramme muskler. Når man plasserer denne på sin massasjepistol vil man kunne varme opp musklene, og kunne dekke store områder på en og samme behandling. Dette hodet er ofte brukt på bryst, skuldre, rygg, nakke og bena. Et nyttig tilbehør som følger med fleste massasjepistol modeller.

Helsemessige fordeler med massasjepistol:

Grunnen til at vi ofte tyr til massasje ved vonde eller såre muskler er fordi dette kan gi avslapping til både muskler og bindevev i kroppen. En massasjepistol kommer også bedre til på flere områder, og gjør det enklere å gi seg selv en massasje. Det kan fort bli dyrt å besøke en massør jevnlig for å løse opp muskelknuter, så en massasjepistol tjener seg selv fort inn igjen. Her er noen av de helsemessige fordelene med en massjepistol:

Generell massasje

Alle typer massasjer, om det er med hendene eller med massasjepistol bidrar til å øke blodsirkulasjonen på problemområdet. I tillegg hjelper det kroppen til å roe nervesystemet på de aktuelle områdene, og stimulerer til produksjon av avslapningshormoner. Dette gjelder også for alle modellene vår massasjepistol test.

Triggerpunkt-massasje

Under kategorien kjeglehode/kulehode får man en skikkelig presis dypvevsmassasje, og disse kan også brukes på triggerpunkt. Et triggerpunkt er et aktivt ømt område på kroppen som stråler ut til andre områder i kroppen. Ved å aktivere disse punktene vil man også kunne stimulere mange punkter. Disse punktene kan ofte være senteret og punktet der årsaken til problemene man har sitter. Ved å massere triggerpunktene vil man øke blodsirkulasjonen i hele det plagsomme området, og ikke bare akkurat der man masserer. Aktive triggerpunkt gir kontinuerlig smerte, og passive triggerpunkt kan gjøres aktive dersom man driver med ensidig belastning over tid. Ved å stimulere disse punktene kan man på sikt gjøre de aktive punktene passive igjen, eller i det minste roe ned smertene.

 

Hvilke helsemessige fordeler gir en massasjepistol?

Grunnen til at vi ofte tyr til massasje ved vonde eller såre muskler er fordi dette kan gi avslapping til både muskler og bindevev i kroppen. En massasjepistol kommer også bedre til på flere områder, og gjør det enklere å gi seg selv en massasje. Det kan fort bli dyrt å besøke en massør jevnlig for å løse opp muskelknuter, så en massasjepistol tjener seg selv fort inn igjen. Her er noen av de helsemessige fordelene med en massjepistol:

Generell massasje

Alle typer massasjer, om det er med hendene eller med massasjepistol bidrar til å øke blodsirkulasjonen på problemområdet. I tillegg hjelper det kroppen til å roe nervesystemet på de aktuelle områdene, og stimulerer til produksjon av avslapningshormoner. Dette gjelder også for alle modellene vår massasjepistol test.

Triggerpunkt-massasje

Under kategorien kjeglehode/kulehode får man en skikkelig presis dypvevsmassasje, og disse kan også brukes på triggerpunkt. Et triggerpunkt er et aktivt ømt område på kroppen som stråler ut til andre områder i kroppen. Ved å aktivere disse punktene vil man også kunne stimulere mange punkter. Disse punktene kan ofte være senteret og punktet der årsaken til problemene man har sitter. Ved å massere triggerpunktene vil man øke blodsirkulasjonen i hele det plagsomme området, og ikke bare akkurat der man masserer. Aktive triggerpunkt gir kontinuerlig smerte, og passive triggerpunkt kan gjøres aktive dersom man driver med ensidig belastning over tid. Ved å stimulere disse punktene kan man på sikt gjøre de aktive punktene passive igjen, eller i det minste roe ned smertene.

Comments (1)

Hei, dette er en kommentar.
For å starte med moderering, redigering og sletting av kommentarer, vennligst gå til Kommentar-skjermen i kontrollpanelet.
Kommentator-avatarer kommer fra Gravatar.

Leave a comment