Spinningsykkel test 2022

spinningsykkel test 2021
spinningsykkel test 2021

En spinningsykkel er et godt valg for deg som ønsker å trene kondisjon innendørs. Ved bruk av spinningsykkelen trener du effektivt, uten å belaste leddene. Vi har valgt å kåre fem ulike spinningsykler i vår Spinningsykkel test 2022. Dette er modeller fra kjente leverandører som Titan Life, Sole Fitness, DKN og Abilica. Stadig flere velger å investere i en spinningsykkel. De fleste treningssentre har spinningssykler tilgjengelig for sine kunder. Her arrangeres det også populære spinningtimer der en profesjonell spinninginstruktør leder timen. Du vil også få stort utbytte av å trene med en spinningsykkel hjemme.

Spinningsykkel test kriterier:

Før du går til anskaffelse av en spinningsykkel bør du vurdere hvilke spesifikasjoner som er viktig for deg. En spinningssykkel er laget for at du skal kunne sykle i høy fart, uten mye motstand. Vi har lagt vekt på egenskaper som svinghjul, driftssystem og pedaler. Det har også blitt tatt hensyn til motstandsregulering, brukervekt og dimensjoner.

  • Svinghjul: I denne testen har vi valgt å ta hensyn til vekten på svinghjulet. Et stort og tungt svinghjul gjør spinningsykkelen mer robust. Den står stødig mens du bruker den. Svinghjulet går mye raskere rundt når du sykler. Den tåler mer belastning og brukervekt.
  • Driftssystem: Vanlige trimsykler styres ofte elektrisk. En spinningsykkel reguleres derimot ved bruk av magnet eller reimdrift. Det er i hovedsak svinghjulet som drifter sykkelen. Denne motstanden er mer naturlig enn om du bruker en vanlig trimsykkel.
  •  Pedaler: Pedalene til en spinningsykkel går mye raskere rundt, enn pedalene til en vanlig trimsykkel. Det kreves derfor at foten sitter godt på pedalen. En spinningsykkel kan ha pedaler med kurv og feste som kan tilpasses spinningskoen.Maks brukervekt – En tung spinningsykkel tåler mer brukervekt. Brukervekten tilsier vekten til den som skal bruke spinningsykkelen. Det er viktig at du kan sykle jevnt uten at du mister balansen. Det er derfor en fordel at svinghjulet er tungt og solid.
  • Motstandsregulering: Du kan regulere motstanden til svinghjulet manuelt. Motstanden kan justeres mens du sykler. Dette for at du skal kunne tilpasse treningsøkten slik du selv ønsker. Enkelte spinningsykler leveres med en LCD skjerm. Da kan motstanden justeres på skjermen.
  • Dimensjoner: Det er ikke alltid like enkelt å finne plass til treningsutstyr i egen bolig. Det er derfor en fordel at spinningsykkelen tar liten plass. De fleste spinningsykler leveres imidlertid med et transporthjul. Du kan da flytte den til og fra der du trener.
Liste over 1-5 plass i spinningsykkel test:

 

 

 

 

medalje 1

MasterFit TP 300 - Spinningsykkel test

medalje 3

Sole Fitness SB700 - Spinningsykkel test

medalje 2

DKN Pro 1 - Spinningsykkel test

medalje 4

Abilica Racer 2.1 - Spinningsykkel test

medalje 4

Titan Life S8 Pro - Spinningsykkel test

Spinningsykkel Best i Test

terninkast 6 fitnesstrening
Spinningsykkel best i test
Svinghjul: 22 kg
95%
Driftsystem: Reimdrift
100%
Motstandsregulering: Manuell
85%
Pedaler: Kombi
95%
Maks brukervekt: 130 kg
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo treing

Kr 5999,-

MasterFit TP 300 er vinner av vår spinningsykkel test og stikker av med best i test prisen 2022! Dette er den rimligste modellen i hele testen, og likevel leverer den helt suverene resultater. Den stiller utrolig sterkt opp mot andre spinningsykkel modeller som koster opp mot dobbel så mye. Dette er en spinningsykkel som står stødig på gulvet når du trener i høy hastighet og den leverer kvalitet i alle ledd. En spinningsykkel med en slik kvalitet til denne prisen fortjener terningkas 6.

Svinghjul: Her får du en spinningsykkel med et solid svinghjul på totalt 22 kg. Du får derfor et svinghjul som tåler raskt endring i motstand og fart. Den har en solid ramme som gjør at den står stødig når du sykler i høy hastighet. Svinghjulet lager lite støy når det er i bruk. Du kan derfor nyte en treningsøkt uten forstyrrelser.

Driftssystem: Dette er en spinningsykkel som tåler stor belastning. Den fungere ved bruk av reimdrift. Den fungerer derfor uten at den lager mye lyd. Dette er en god egenskap som du ikke nødvendigvis får ved bruk av kjededrift. Du unngår at svinghjulet hakker når du bruker spinningsykkelen.

Pedaler: Før du begynner treningsrunden må du sikre at foten er godt plassert på pedalen. Den må sitte godt nok for at du ikke skal miste fotfestet når du sykler. Dette gjør du ved å feste spinningskoen til pedalen. Du kan også feste en vanlig joggesko ved bruk av reimer. Dette systemet betegnes ofte som en kurv eller korg.

Motstandsregulering: Du regulerer enkelt motstanden ved bruk av en motstands- /bremseskrue. Denne mostandsreguleringen er manuell. Det er derfor enkelt å regulere motstanden til MasterFit spinningsykkel. Motstanden reguleres raskt uten at du behøver å endre posisjon på spinningsykkelen. Dette er en god egenskap som fungerer utmerket sammen med det solide svinghjulet.

Maks brukervekt: Abilica Indoor Bike Racer spinningsykkel fungerer utmerket med en brukervekt på opptil  130 kg. Dette mye på grunn av den solide rammen og det tunge svinghjulet. Dette er derfor en spinningsykkel som står stødig når du har høy hastighet. Du kan også stille inn sete og styre, slik at du oppnår en perfekt posisjon når du sykler.

Dimensjoner: Dette er en spinningsykkel som er utviklet for å brukes innendørs. Den har en lengde på 120 cm, bredde på 55 cm og en høyde på 117 cm. Den har et transporthjul som gjør at den kan flyttes på. Du trenger derfor ikke å ha den stående der du skal trene. Du kan enkelt plassere den på egnet lagringssted etter bruk.

sole fitness spinningsykkel
Svinghjul: 22 kg
95%
Driftsystem: Reimdrift
100%
Motstandsregulering: Trinnløs
90%
Pedaler: Kombi
95%
Maks brukervekt: 135 kg
95%

butikk:

Pris:

Tilbud:

logo partner

Kr 12 999,-

Sole Fitness SV700 er en robust  spinningsykkel som passer perfekt til hjemmebruk. Vi har valgt å rangere Sole Fitness SB700 som nummer 2 i vår Spinningsykkel test 2021. Her får du et svinghjul som veier totalt 22 kg. Dette er en spinningsykkel med en tyngde som gjør at den står stødig på gulvet. Du kan derfor trene i høy hastighet uten problemer. Alt i alt er vi utrolig fornøyd med resultatene, og vi kan med god samvittighet gi denne modellen terningkast 5.

Svinghjul: Her får du et svinghjul som veier totalt 22 kg. Med et tungt svinghjul oppnår du raskt den motstanden som du ønsker. Dette er en spinningsykkel som ikke rister når du spinner i høy hastighet. Det er enkelt  bremse om du har behov for det. Du kan både stå og sitte, uten at du mister balansen. Sole Fitness kan sammenlignes med en spinningsykkel som du finner i et treningssenter. 

Driftssystem: Sole Fitness SB700  fungerer ved bruk av reimdrift. Dette driftssystemet gjør at den passer perfekt til spinning ved bruk av mye motstand. Du kan også bruke den til intervalltreninger. Den er stillegående når den er i bruk. Du slipper derfor å forstyrres av uønskede lyder. Dette er derfor en spinningsykkel som fungerer godt.

Pedaler: Her får du en spinningsykkel som passer for harde treningsøkter. Du fester spinningskoene direkte på pedalen. Derimot kan du også bruke vanlige joggesko om du ønsker det. Dette eneste du behøver å gjøre er å feste foten med stropper. Foten sitter godt fast når du spinner i både lav og høy hastighet.

Motstandsregulering: Sole Fitness SB700  passer for deg som ønsker en solid innendørs spinningsykkel. Du kan regulere motstanden ved bruk av en motstands- /bremseskrue. Dette er en bryter som er plassert foran styret. Ved bruk av en treningskonsoll kan du følge med på hvor stor hastighet du har.

 Maks brukervekt: Det er viktig å velge en spinningsykkel som tåler vekten din. Du oppnår da en bedre balanse når du sykler i høy hastighet. Sole Fitness SB700 spinningsykkel tåler en brukervekt på opptil 135 kg. Dette er derfor en robust og kraftig spinningsykkel som tåler mye bruk. Den tilpasser seg raskt den motstanden du velger.

Dimensjoner: Det er viktig å ta hensyn til dimensjoner når du skal gå til anskaffelse av ny spinningsykkel. Sole Fitness SB7900 leveres med en lengde på 121 cm, bredde på 54 cm og høyde på 121 cm. Den passer derfor perfekt på stuegulvet, om du ikke har tilgang til et treningsrom. Du kan justere høyden på både styre og sete.

Spinningsykkel test

Terningkast 5 fitnesstrening
DKN Pro spinningsykkel test
Svinghjul: 22 kg
95%
Driftsystem: Reimdrift
100%
Motstandsregulering: Manuell
85%
Pedaler: kombi
95%
Maks brukervekt: 150 kg
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

CDO logo.no

Kr 9999,-

logogo ellipsemaskin

Kr 9999,-

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic spinningsykkel får en velfortjent 3 plass i vår test. Dette er en robust spinningsykkel som er designet for hjemmetrening. Du kan bruke den sammen med treningsplattformen Zwitz. Den leveres med en skjerm som blant annet viser puls og distanse. Den har en innebygget pulsmåler som måler pulsen mens du trener. Dette er en komplett spinningsykkel som får terningkast 5, da en leverer på alle punkter, men er litt dyr.

Svinghjul: Dette er en spinningsykkel som har et svinghjul på 9,2 kg. Et tungt og solid svinghjul gjør at du kan sykle stabilt i høy hastighet. Du kan derfor nyte en effektiv og komfortabel treningsøkt. Svinghjulet øker farten raskt når du justerer motstanden. Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er like kraftig som en spinningsykkel, som brukes i treningssentre.

Driftssystem: Her får du en spinningssykkel som fungerer ved bruk av et bremsesystem som er magnetisk. Dette driftssystemet sikrer at du kan variere tempoet jevnt gjennom hele treningsøkten. Farten reduseres med en gang du justerer motstanden. Dette er en fordel for deg som liker å variere mellom å stå og sitte mens du sykler.

Pedaler: Før du begynner spinningøkten er det viktig at du justerer sete og pedaler. Dette er nødvendig for at treningsøkten skal bli komfortabel. Pedalene kan festes til dine spinningsko. Du kan også feste joggeskoene med reimer som du finner på pedalene. Slik sikrer du at du at foten har et fast grep på pedalen, når du sykler i høyt tempo.

Motstandsregulering: Motstanden kan reguleres i nivåene 1 til 32. Dette gjør du ved å skru på bryteren som er plassert foran styret. Når du regulerer motstanden vil svinghjulet raskt endre tempo. Svinghjulet vil fortsette i en jevn fart. Du kan derfor regulere motstanden mens du skifter posisjon fra stående til sittende, eller motsatt.

Maks brukervekt: Dette er en spinningsykkel som passer godt til hjemmetrening. Brukervekten på Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er på 150 kg. Du kan justere setet slik at du sitter og står komfortabelt. Den har et robust design og et svinghjul på 9,2 kg. Dette er egenskaper som gjør at den står stødig på gulvet når den er i bruk.

 Dimensjoner: Dette er en spinningsykkel med en lengde på 100 cm, bredde på 55 cm og høyde på 155 Dimensjonene til en spinningsykkel er avgjørende for deg som har liten plass. Hvis du har liten plass kan du bruke transporthjulet til å flytte den der du ønsker. Den kan derfor oppbevares i et annet rom, enn der du bruker den.

spinningsykel abilica pro
Svinghjul: 15 kg
85%
Driftsystem: Reimdrift
100%
Motstandsregulering: Manuell
85%
Pedaler: kombi
95%
Maks brukervekt: 150 kg
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

xxl logoo

Kr 14 989,-

logo partner

Kr 15 999,-

Abilica Premium Pro spinningsykkel ble rangert som nummer fire av samtlige spinningsykler i testen. Dette er allikevel en spinningsykkel som stiller sterkt i forhold til andre spinningsykler i markedet. Svinghjulet veier bare 15 kg. Derimot er brukervekten på 150 kg. Dette er allikevel en solid og kraftig spinningsykkel.

Svinghjul: Dette er en spinningsykkel med et svinghjul på bare 15 kg. Den holder spinningsykkelen stabil, selv når du sykler i høy hastighet. Svinghjulet fungerer lydløst når du sykler ved bruk av mye motstand. Abilica Premium Pro spinningsykkel gir en optimal treningseffekt. Dette er en spinningsykkel som tilfredsstiller kresne spinningentusiaster.

 Pedaler: Pedalene kan brukes både med og uten spinningsko. Du plasserer enkelt spinningsskoen inn i sporene på pedalen. Når du bruker vanlige joggesko fester du foten til pedalen, ved bruk av kurv og reim. Foten sitter derfor godt når du sykler. Du kan også regulere både sete og styre for at du skal oppnå den beste posisjonen på spinningsykkelen.

Motstandsregulering: Du regulerer motstanden ved å bruke en bryter som er plassert foran styret. Dette gjøres manuelt mens du sykler på spinningsykkelen. En effektiv motstandsregulering gjør det mulig å endre hastigheten mens du sykler. Dette kan gjøres idet du endrer posisjon fra stående til sittende stilling.

Maks brukervekt: Dette er en spinningsykkel som er laget for å tåle en brukervekt på 150 kg. Den er derfor stødig nok til at du kan skifte posisjon på sykkelen, uten at den beveger seg. Den står godt og stabilt på gulvet mens du sykler i høy hastighet. Spinninghåndtaket er designet for at du skal kunne få et godt grep. 

Dimensjoner: Abilica Premium Pro spinningsykkel leveres med en lengde på 131 cm, bredde på 65 cm og høyde 130 cm. Den har også et praktisk transporthjul som gjør at den enkelt kan flyttes tilbake til lagringsplassen etter bruk. Her får du en fleksibel og funksjonell spinningsykkel, som er designet for å kunne brukes innendørs.

titan spinningsykkel
Svinghjul: 9,2 kg
80%
Driftsystem: Magnet
85%
Motstandsregulering: Manuell
85%
Pedaler: Reimer
85%
Maks brukervekt: 150 kg
100%

butikk:

Pris:

Tilbud:

CDO logo.no

Kr 11 245,-

treninglogo

Kr 11 245,-

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic spinningsykkel får en velfortjent 5 plass i vår test. Dette er en robust spinningsykkel som er designet for hjemmetrening. Du kan bruke den sammen med treningsplattformen Zwitz. Den leveres med en skjerm som blant annet viser puls og distanse. Den har en innebygget pulsmåler som måler pulsen mens du trener. Dette er en komplett spinningsykkel som får terningkast 5, da en leverer på alle punkter, men er litt dyr.

Svinghjul: Dette er en spinningsykkel som har et svinghjul på 9,2 kg. Et tungt og solid svinghjul gjør at du kan sykle stabilt i høy hastighet. Du kan derfor nyte en effektiv og komfortabel treningsøkt. Svinghjulet øker farten raskt når du justerer motstanden. Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er like kraftig som en spinningsykkel, som brukes i treningssentre.

Driftssystem: Her får du en spinningssykkel som fungerer ved bruk av et bremsesystem som er magnetisk. Dette driftssystemet sikrer at du kan variere tempoet jevnt gjennom hele treningsøkten. Farten reduseres med en gang du justerer motstanden. Dette er en fordel for deg som liker å variere mellom å stå og sitte mens du sykler.

Pedaler: Før du begynner spinningøkten er det viktig at du justerer sete og pedaler. Dette er nødvendig for at treningsøkten skal bli komfortabel. Pedalene kan festes til dine spinningsko. Du kan også feste joggeskoene med reimer som du finner på pedalene. Slik sikrer du at du at foten har et fast grep på pedalen, når du sykler i høyt tempo.

Motstandsregulering: Motstanden kan reguleres i nivåene 1 til 32. Dette gjør du ved å skru på bryteren som er plassert foran styret. Når du regulerer motstanden vil svinghjulet raskt endre tempo. Svinghjulet vil fortsette i en jevn fart. Du kan derfor regulere motstanden mens du skifter posisjon fra stående til sittende, eller motsatt.

Maks brukervekt: Dette er en spinningsykkel som passer godt til hjemmetrening. Brukervekten på Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er på 150 kg. Du kan justere setet slik at du sitter og står komfortabelt. Den har et robust design og et svinghjul på 9,2 kg. Dette er egenskaper som gjør at den står stødig på gulvet når den er i bruk.

 Dimensjoner: Dette er en spinningsykkel med en lengde på 100 cm, bredde på 55 cm og høyde på 155 Dimensjonene til en spinningsykkel er avgjørende for deg som har liten plass. Hvis du har liten plass kan du bruke transporthjulet til å flytte den der du ønsker. Den kan derfor oppbevares i et annet rom, enn der du bruker den.

Slik fungerer en spinningsykkel

En spinningsykkel passer perfekt for deg som liker innendørstrening. Dette er trening som passer for de fleste aldersgrupper. Du velger selv om du ønsker å sykle i høy hastighet, eller med mye motstand. En spinningsykkel er laget for at du skal kunne sykle i høy hastighet. Du forbrenner utallige kalorier når du trener ved bruk av en spinningsykkel.

Det er mulig å trene med høy motstand. Du vil da trene større muskelgrupper. Spinning er også en populær treningsform i treningssentre. Det arrangeres effektive gruppetimer som foregår i et høyt tempo. Dette er derfor en form for trening som stadig øker i sin popularitet. Det er derfor verdt å forsøke noen treningstimer på en spinningsykkel, hvis du ikke har prøvd dette tidligere.

Bruk riktig innstillinger

Du bør bruke tid på å justere sete og sykkelstyre før du setter deg på spinningsykkelen. Etter hvert vil du lære deg hvilke innstillinger som passer for deg. Setet bør justeres slik at du kan plassere foten i pedalen uten problemer. Setet bør også justeres slik at du rekker sykkelstyret når du sitter eller står på spinningsykkelen.

Ved å bruke riktige innstillinger får du en maksimal effekt av treningsøkten. Du kan lære mye av å være med i en spinningtime. Før timene kan du spørre om hjelp til å justere sete og sykkelstyret. Slik blir det enklere å gjøre det selv, før neste spinningtime starter. Du bør bruke de samme innstillingene når du trener hjemme.

spinningsykkel test innstillinger

Spinningsykkel med trenningscomputer

Det lanseres stadig flere spinningsykler med integrerte treningscomputere. Enkelte av disse spinningsyklene har en LCD skjerm. Dette er tilbehør som gjør det lett å følge med på egen fremgang. Her kan du følge med på puls, hastighet og tid under treningsøkten. Dette gjør det enkelt å kontrollere hvordan du skal bygge opp de ulike treningsøktene.

Det er viktig at treningscomputeren er brukervennlig og funksjonell. Den fungerer som regel ved bruk av batterier. Du slipper derfor å ta hensyn til at du må plassere den i nærheten av et strømuttak. En spinningsykkel kan brukes ved hjelp av forhåndsinnstilte programmer. En opplyst LCD skjerm bidrar til at du kan følge med, uten at det er mye lys i rommet.

spinningsykkel styrke

Juster motstand manuelt

De fleste spinningsykler leveres med en motstands- /bremseskrue som regulerer motstanden. Denne skruen er ofte plassert foran sykkelstyret. Den kan også være designet som et håndtak, som kan trekkes ned og opp. Ved å justere motstanden manuelt får du raskt kontroll over hastigheten til svinghjulet. Et tungt svinghjul fungerer ofte uten at du merker at hastigheten endres.

En manuell justering av motstanden fungerer effektivt når du skal endre posisjon når du sykler. For at du skal oppnå god effekt av spinningøkten, bør du justere mostanden raskt nok. På denne måten regulerer du farten i forhold til om du står eller sitter. Dette er en manøvrering som ofte gjøres svært raskt for at du skal oppnå den beste effekten.

Riktig montering av spinningsykkel

Du bør bruke tid på å montere spinningsykkelen riktig. Riktig montering gjør at den er sikker i bruk. En spinningsykkel bør stå stødig på gulvet når du bruker den. Dette gjør at du raskt oppnår den gode effekten av et tungt svinghjul. Pedalene bør også fungere best mulig i høy hastighet. En god spinningsykkel skal tåle mye bruk.

Det er viktig at du leser bruksanvisningen nøye før du begynner monteringen. Mange spinningsykler leveres også ferdig montert. Når du monterer en spinningsykkel trenger du ikke å bruke spesialverktøy. Du vil som regel finne det utstyret som du trenger i pakken. Dersom du har gått til anskaffelse av ekstra tilbehør, bør du sørge for at dette monteres riktig.

Vedlikehold av spinningsykkel

En spinningsykkel er utviklet for å kunne tåle mye bruk. Den skal tåle belastning og slitasje. Den trenger derfor ikke mye vedlikehold. Du bør derimot sørge for at den rengjøres ofte. Du fjerner da støv som på sikt kan hindre at den ikke fungerer slik den skal. Du bør også huske å fjerne fuktighet som kan føre til rust over tid.

Det anbefales at du rengjør spinningsykkelen etter hver gang du bruker den. Da vil du alltid ha en ren og funksjonell spinningsykkel tilgjengelig. Det kan oppstå slitasjeskader på både svinghjul og pedaler. Dette er gjerne deler som må fungere for at du skal oppnå en effektiv treningsøkt. Du bør også sørge for at motstandsregulering og skjerm fungerer godt nok.

Praktisk tileggsutstyr

Det lanseres stadig nye spinningsykler i dag. Du bør derfor holde deg oppdatert på aktuelle nyheter. I vår Spinningsykkel test 2021, har vi ikke lagt vekt på tilleggsutstyr. Derimot finnes det mye praktisk tilleggsutstyr som kan brukes til din spinningsykkel. Mange av modellene som selges kan sidestilles med de spinningsyklene som du finner i treningssentre.

En spinningsykkel kan leveres med plass til nettbrett, laptop og mobil. Du plasserer den bærbare enheten foran sykkelstyret slik at du effektivt kan følge med på skjermen, under treningsøkten. Ved å laste ned en treningsapp, kan du følge med på fremgangen din. Du kan også følge en spinningtime med instruktør på skjermen, mens du trener hjemme.

spinningsykkel klær tilbehør

Bruk funksjonelle klær

For at du skal få maksimalt ut av treningsøkten bør du bruke riktig tilbehør. Stadig flere spinningssykler leveres med plass til drikkeflaske. Det anbefales at du drikker mye vann når du trener på spinning. Du kan også få tak i racerhåndtak som kan monteres på sykkelstyret. Det anbefales at du plasserer en treningsmatte under spinningsykkelen.

Det kreves ikke bruk av spesielle klær for at du skal kunne gjennomføre en spinningtime. Derimot velger mange å ta på seg en spinningsbukse. Ved bruk av en spinningbukse sitter du mer komfortabelt på sykkelsetet. Du kan også bruke ekstra setebeskyttelse. Spinningsko kan festes til pedalen slik at du unngår at foten løsner fra pedalen, når du sykler.

Effektiv kondisjonstrening

Spinning er en effektiv trening som utføres på en spinningsykkel. Dette er en form for innendørs sykling som stadig øker i sin popularitet. Du får derfor tilgang til spinningtimer i de fleste treningssentre i Norge. Du trener kondisjon ved å konstant tråkke på pedalene uten pauser. Derimot kan du regulere motstanden slik at treningsøkten varieres.

En spinningsykkel passer utmerket for deg som liker å sykle utendørs om sommeren. Dette er en spennende form for innendørs trening, som gir gode resultater. For å få den beste spinningopplevelsen kan du stille inn motstanden. Slik tilpasser du spinningøkten slik at den ligner den naturlige motstanden som du gjerne opplever, om du sykler utendørs.

Mindre slitasje på ledd

Når du sykler på en spinningsykkel belaster du ikke knær eller andre ledd. Dette er en skånsom form for trening for deg, som har behov for gjenopptrening eller rehabilitering. Du kan trene i det tempoet som passer best for deg. Du trenger ikke å bruke mye motstand på svinghjulet. Slik trener du effektivt både kondisjon og muskelgrupper på en gang.

Hvis du trener jevnlig på en spinningsykkel oppnår du både smidighet og styrke. Spinning er ikke en form for styrketrening. Derimot fungerer spinning utmerket som oppvarming. Du kan derfor bruke tid på spinningsykkelen før du trener med vekter. Det anbefales at kombinerer spinning med styrketrening, for å oppnå best mulig resultat.

mindre slitasje på ledd

Spinningsykkel på treningssenter

Du finner en spinningsykkel i de fleste treningssentre i Norge. De fleste treningssentre tilbyr derfor spinningtimer. Det anbefales at du deltar i en spinningtime før du trener alene. Dette for at du skal lære deg grunnleggende teknikker i spinning. Instruktøren kan hjelpe deg med å justere sykkelsete og sykkelstyre. Etter hvert lærer du å justere innstillingene selv.

I en spinningtime spilles det gjerne høy og rytmisk musikk. Musikken er ofte en viktig del av spinningopplevelsen. Instruktøren tilpasser timen for deg slik at du klarer å holde følge. Du kan selv regulere mostanden på svinghjulet. Du sykler vanligvis både sittende og stående i løpet av en spinningtime. Dette bidrar til at du trener flere muskelgrupper.

hjemmetrening test

Tren spinning hjemme

Ved å være med på noen spinningtimer iet treningsentre lærer du deg raskt de ulike teknikkene. Dette er teknikker som du også kan bruke hjemme på egen spinningsykkel. Du kan derfor oppnå gode resultater om du trener hjemme. Før du begynner bør du bruke tid på vurdere hvilken spinningsykkel som passer best for deg.

Det lanseres stadig nye spinningsykler som er tilpasset hjemmebruk. Dette er spinningsykler som stiller sterkt i forhold til spinningsykler som du finner tilgjengelig i treningssentre. Du bør velge en spinningsykkel som har et tungt svinghjul. Dette for at du skal oppnå stabilitet, mens du sykler i ulike posisjoner.

Oppdatert spinningsykkel test 2022

Før du bestemmer deg for hvilke spinningsykkel som passer best, bør du lese gjennom en spinningsykkel test. I Spinningsykkel test 2021 har vi vurdert fem ulike spinningsykler som stiller sterkt i dagens marked. Vi har rangert Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic som best i test. Dette er en robust og kraftig spinningsykkel som passer godt til hjemmetrening.

En spinningsykkel bør monteres riktig for at du skal få den beste treningsopplevelsen. Du bør også sørge for riktig vedlikehold. Slik unngår du at pedaler og svinghjul henger seg opp etter en tids bruk. Ved bruk av innovative apper kan du effektivisere treningen.

Leave a comment